Институтът по математика и информатика – БАН открива виртуален музей по случай своята 70-годишнина

НаукаOFFNews Последна промяна на 27 октомври 2017 в 00:00 6656 1

Институтът по математика и информатика – БАН чества своята 70-годишнина на 27 октомври от 14:00 часа в Големия салон на БАН. По време на тържественото честване ще бъде представен първия по рода си Музей на математиката и информатиката в България.

Освен сбирката, която тогава ще бъде показана официално, музеят има и виртуална част – сайт (mmib.math.bas.bg), посветен на историята на математиката и информатиката в България, като са обхванати предимно периоди от Освобождението (1878) до 90-те години на ХХ в. Информацията в сайта постоянно ще се допълва и обогатява.

Виртуалният Музей на математиката и информатиката в България (ММИБ) и музейната колекция от артефакти са проект на Института по математика и информатика към БАН. Спонсори са Американска фондация за България и фондация Георги Чиликов.

По време на честването ще бъде показана и изложба, посветена на историята и постиженията на Института. Патрон на събитието е Президентът на Република България Румен Радев.

Като съпътстващо събитие, на 26 октомври в Мултимедийната зала на ИМИ ще се проведе научна конференция под надслов „Да обменим идеи“, на която ще бъдат представени постиженията на учените от Института. С изложба, разположена във фоайето на Института, ще се покаже и проектната дейност.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

28.10 2017 в 05:26

Ех ...((( Вече раздадох на други музеи голямото имАне.
Но ще имам предвид, понеже още не съм стигнал до всички ъгли на всички бърлоги.