Колко дълго остават различните дроги в тялото ви

НаукаOFFNews Последна промяна на 01 октомври 2018 в 00:00 29944 0

Кредит Pexels

Противно на претенциите на тестовете за наркотици, химическите следи на всички вещества не напускат човешкия организъм по едно и също време, пише Business Insider.

В момента, в който се вземе даден наркотик - независимо дали се пуши или се поглъща - тялото ни започва да го разлага. В процеса се произвеждат метаболити или странични продукти на дрогата, които могат да се задържат в кръвта, урината (и дори в косата) дълго след като първоначалните ефекти на дрогата са отминали. Следите от тези метаболити са тези, които търсят тестовете за наркотици, тъй като те са добър показател, че някой действително е използвал наркотик, вместо случайно да е бил в контакт с него.

И докато тестовете за наркотици на базата на косата са сравнително точни, тестовете за кръв и урина не могат да открият по-голямата част от наркотиците, стига да не са използували около седмица. Хероинът, например, обикновено е неоткриваем в урината след три до пет дни.

Както показва графиката по-долу, в кръвта остават само 12 часа или по-малко следи от дроги като LSD, морфин, хероин, амфетамини и алкохол:

За урината, прозорецът за откриване е малко по-широк - около три до шест дни за LSD, MDMA и морфин например - и до 30 дни за марихуана:

Тестовете за наркотици на базата на проби от коса са най-точни, както показва графиката по-долу, тъй като следи от всичко - от алкохол до морфин - могат да останат във фоликула до 90 дни:

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !