В САЩ до седмици ще се извърши първата трансплантация на пенис

Наука OFFNews Последна промяна на 21 февруари 2016 в 15:00 6860 0

На американски ветеран в следващите седмици е възможно да се направи трансплантация на нов пенис. Така това ще стане и първата извършена такава процедура в САЩ, съобщава iflscience.

Операцията ще бъде извършена в Медицинския университет "Джонс Хопкинс" в Балтимор, щата Мериленд. Ако тя е успешна, дареният пенис ще осигурява на човека възможност да уринира и да прави секс.

Въпреки че докторите вече са готови да извършат трансплантация, болницата трябва да изчака за подходящ донор - наскоро починал мъж на близка възраст, чието семейство е дало разрешение да се дари половият му орган.

Получателят, който е анонимен, страда от наранявания по гениталиите и е изгубил пениса си при бомбена експлоция, при участието си във войната в Афганистан. 

Първата успешна трансплантация на пенис е извършена през 2014 г. в Южна Африка. През 2006 г. пък китайски лекари опитаха трансплантация на мъжки полов орган, но само 10 дни след това получателят пожела да му го махнат, заради психологическа травма.

За момента в САЩ операцията се разглежда като опция само за ранени ветерани от войната, но докторите се надяват, че е възможно тя да се извършва и на мъже с родилни дефекти или при операции за промяна на пола.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !