Акцентите по National Geographic през февруари

National Geographic Последна промяна на 18 януари 2023 в 00:01 7528 0

Кредит KEY GROUP (KEY GROUP)

През месец февруари в ефира на National Geographic ни очакват интригуващи премиерни акценти, както следва:

Разследване на самолетни катастрофи, сезон 22 (10 еп. по 60 мин)

Премиера: 13 февруари 2023 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 22:00 ч.

Кредит: KEY GROUP (KEY GROUP)

Новият сезон на поредицата „Разследване на самолетни катастрофи“ разкрива мрачната истина, че авиационната безопасност се подобрява със всеки следващ инцидент и проследява легендарни авиопроизшествия, за да разбере какво и защо се е объркало.

Трафиканти с Мариана ван Зелер, сезон 3 (10 еп. по 60 мин)

Премиера: 19 февруари 2023 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всяка неделя от 22:00 ч.

Кредит: KEY GROUP (KEY GROUP)

Награждаваният журналист Мариана ван Зелер изследва вътрешните механизми на най-опасните черни пазари в международния подземен свят. Във всеки епизод тя навлиза в дълбините на различен черен пазар или мрежа за трафик – от наркотици и оръжия до човешки органи и бойни клубове, за да се срещне със замесените, да вникне в бизнеса и да разбере повече за сенчестата част от световната икономика, която възлиза на няколко трилиона долара.

Изгубено и намерено на летищата (60 мин)

Премиера: 12 февруари 2023 г., неделя, от 22:00 ч.

Кредит: KEY GROUP (KEY GROUP)

Загубената чанта на един човек е намерено съкровище за друг. „Изгубено и намерено на летищата" обещава да отговори на универсалния въпрос: „Какво се случва с всички куфари, чанти и вещи, които пътниците губят на летищата и в самолетите?“. В това едночасово специално предаване проследяваме пътя на предметите от бюрото за „Изгубени вещи“ на международното летище в Сиатъл до намерените от нов собственик в „Непотърсен багаж" (една от най-големите туристически атракции в щата Алабама) или продадени на търг вещи на международното летище в Питсбърг.

Пътуване за чернокожи през Америка (60 мин)

Премиера: 18 февруари 2023 г., събота, от 21:00 ч.

Кредит: KEY GROUP (KEY GROUP)

Във време на расови предразсъдъци, спекулиране с цените и физическо насилие безопасното пътуване е почти недостъпно за много американци. Виктор Хюго Грийн, който черпи от опита си на пощенски служител в Харлем, съставя пътеводител, който прави революция в пътуванията на афроамериканската общност: „The Negro Motorist Green Book“.
Публикуван ежегодно от 1936 до 1966 г., този пътеводител съдържа списък на хотели, ресторанти и бензиностанции от Кънектикът до Калифорния, които обслужват афроамерикански клиенти. Няколко от тези исторически забележителности са запазени и до днес.

В тази документална продукция водещата ще се отправи на пътешествие от едното крайбрежие до другото, за да посети местата, включени в историческия списък на „Зелената книга“. Нашите гидове ще посетят тези съвременни исторически забележителности и ще съберат ценни разкази и знания за тези места от местни експерти. По време на това пътуване ще научим за фантастичните бизнеси на чернокожи и спокойните убежища, които са процъфтявали във време на расови конфликти.

Създаването на „Уиш”: най-новия круизен кораб на Дисни (60 мин)

Премиера: 25 февруари 2023 г., събота, от 21:00 ч.

Кредит: KEY GROUP (KEY GROUP)

В корабостроителница на два века, разположена на Северно море в Германия, се оформя чудо на съвременното инженерство. Стотици строителни работници, инженери, архитекти, дизайнери, аниматори, композитори, разказвачи, актьори и екипаж превръщат 144 000 тона стомана във вероятно най-очарователния кораб, някога поемал на път в открито море. Те превръщат „Дисни Уиш“ в реалност.

Войната в Украйна от въздуха (60 мин)

Премиера: 24 февруари 2023 г., петък, от 23:00 ч.

Кредит: KEY GROUP (KEY GROUP)

Година след инвазията на Русия, тази документална продукция описва героичните усилия на народа на Украйна да победи руската армия. Това е война, водена и наблюдавана от въздуха: тийнейджъри с дронове комуникират артилерийски удари, сапьори взривяват мостове, за да разрушат потока на руските доставки, цивилни използват 3D принтери, за да създават самоделни оръжия за засада, а следователи събират изображения от космоса, за да разкрият руски военни престъпления.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !