До 31 март 2018 се кандидатства в програма за млади талантливи учени в Китай

НаукаOFFNews Последна промяна на 30 март 2018 в 16:17 2081 0

Китайският център за научен и технологичен обмен предоставя възможност за кандидатстване по Програмата за млади талантливи учени.

Програмата представлява схема на китайското правителство за международна мобилност, насочена към развитие на научно-технологичния потенциал на младите учени чрез сътрудничество с техни колеги от други страни. Насърчава се трансграничният обмен на млади изследователи и се засилва взаимодействието между изследователските институти и академичните среди.

Програмата е насочена към млади учени от други страни, които ще работят в Китай на пълен работен ден в продължение на 6 до 12 месеца заедно с китайски екипи. Месечното заплащане на кандидатите е в размер на 12 500 юана (около 2 000 долара).

Надзорни органи по програмата са отделът за международно сътрудничество към Министерството на науката и технологиите, Центърът за научен и технологичен обмен, както и редица китайски изследователски институти и университети.

Подробна информация за условията, на които трябва да отговарят кандидатите, както и предлаганите позиции и изследователската област, в която ще бъдат ангажирани, заедно с представяне на организацията, която предлага позицията, е публикувана на официалната страница на програмата: http://tysp.cstec.org.cn/en

Краен срок за подаване на онлайн заявленията е 31 март 2018 г.

Подробности може да научите в Talented Young Scientist Program (pdf).

.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !