Физици: Кевин от "Сам вкъщи" е за затвора (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 20 декември 2016 в 15:42 20832 1

Коледа наближава и всички знаем какво означава това - отново "Сам вкъщи". Ако сте били отшелници в някоя пустиня през последните 20 години и не знаете филма, ето кратко обобщение - Кевин Макалистър е осемгодишен психопат, на който му доставя радост да проектира потенциално смъртоносни капани. Родителите на Кевин го забравят или по-скоро решават да зарежат Кевин на Коледа и се запиляват надалече известно време, за да си помислят какъв номер да му скроят следващия път. Те дават неубедителното извинение, че някак са "забравили за него". На Кевин не му идва на ум как точно стоят нещата, така или иначе и той е психо, както цялото му семейство. Междувременно на двама второстепенни герои им идва блестящата идея да ограбят дома на Кевин. Това не свършва твърде добре за двамата крадци, тъй като са възпрепятствани от многобройните капани, предназначени да им причинят болка.

Според екипа на YouTube-канала Vsauce авторите на "Сам вкъщи" едва ли съзнават какво показват на невинната публика. След като пресъздават дома на Макалистър и някои от най-запомнящите капани, Vsauce установяват, че те са много по-страшни, отколкото си мислят хората.

Очевидно кутията с боя може лесно да счупи врата на двамата бандита и да ги убие незабавно; капанът с нагорещената ключалка може да подпали дома (добра работа, Кевин...), а лостът в гръдния кош на Хари ще прободе дробове и сърцето му.

С други думи ако "Сам вкъщи" използваше реалистична физика и съдебна медицина, Кевин щеше да е обвинен в убийство. А "Сам вкъщи 2 " трябва да бъде "Кевин в затвор за малолетни престъпници".

Как мислите?

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12688

1

Emil Kasamakov

21.12 2016 в 10:25

Как мислим? Мислим, че Vsauce са забравили да се консултират с юрист.
Материята е малко сложна, но грубо се изразява в следното. В щата Илинойс (където е действието на първия филм) и в някои други щати е позволена употребата на сила срещу нахлуване в дома ви. Включително употребата на смъртоносна сила, ако вярвате, че нападателят застрашава живота ви, което е нормална мисъл на едно дете. Прочетете малко повече за "Castle doctrine" и "Stand Your Ground"! Общо взето всеки средно добър адвокат би оттървал Кевин. Най-малкото - много трудно би се доказало, че детето разбира кое е смъртоносен удар и кое не е.