Илън Мъск намеква, че ще изпрати автомобил Tesla на Марс

Ваня Милева Последна промяна на 03 януари 2020 в 10:01 4191 0

Tesla Cybertruck на Марс? /НаукаOFFNews

Когато космическият кораб на SpaceX тръгне към Марс през 2022 г., полезният му товар може да включва Tesla Cybertruck. Може би.

Изпълнителният директор на SpaceX и Tesla Илън Мъск намеква, че компаниите му отново могат да се обединят, за да изпратят автомобил в космоса - и в зависимост от това как може да се интерпретира един от последните му туитове, изглежда вероятно. че към Червената планета  ще се насочи моделът Cybertruck.

През ноември 2019 г. Мъск обяви в Twitter, че футуристичната версия Cybertuck на Tesla ще бъде „официалният камион на Марс“. Следващият месец той отбеляза в друг туит, че Starship ще има капацитета да изнесе в полезния си товар и Cybertruck.

След това, на 29 декември, потребител на Twitter направо попита Мъск дали Cybertruck ще бъде на борда на мисията Starship 2022. Отговорът бе само емоджи 

А Tesla Cybertruck сигурност изглежда от друг свят. Не прилича на нищо от планетата Земя - освен някои по-стари автомобили, използвани в научнофантастичните филми и филмите за Джеймс Бонд - и със сигурност не прилича на нито един от днешните пикапи. Освен това определено не прилича на нито един от другите днешни изцяло електрически пикапи.

Преди официалното представяне на Cybertruck, някои го сравниха с марсоход. Това тогава бе смешно, сега - не толкова.

Разбира се, тези намеци и закачки на Мъск не може да се нарекат твърда заявка, но в момента изглежда, че едно от следните неща е сигурно: или SpaceX сериозно обмисля да изпрати Cybertruck в космоса, или Мъск изпитва удоволствие да троли хората с идеята.

Източник:

Pressurized Tesla Cybertruck To Be Official Pickup Truck Of Mars, Inside EVs

Повече за Cybertruck: E lon Musk може да изпрати Tesla Cybertruck в Космоса

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !