Истинският Железен човек полетя (видео)

Антония Петрова Последна промяна на 02 април 2017 в 17:37 7439 1

Британски изобретател полетя със свой собствен летящ костюм а ла Железния човек. Костюмът е задвижван от шест малки реактивни двигатели.

Костюмът струва 40 000 паунда. Технологията е все още на етап тестове, но видеокадрите, разпространени по Youtube, показват постигнат напредък, отбелязват от Wired. Вижда се как британецът Ричард Браунинг (Richard Browning) се носи и се движи напред като използва летящия костюм.

Компанията на Браунинг Gravity разработва костюма, наречен "Дедал", който се състои се от монтирани по тялото миниатюрни реактивни двигатели. Специално разработен екзоскелетен костюм, подобен на този на Железния човек, позволява на пилота да упражнява вертикално излитане и да лети като използва тялото си за контролиране на полета.

Четири монтирани върху ръцете и краката двигатели и два други върху таза позволяват на човек да издържи масата на своето тяло за дълъг период от време при полет. 

Ричард Браунинг твърди, че е изобретил изцяло нова авиационна категория. Според него, "Дедал" може да лети навсякъде и на хиляди километри, въпреки че скоростта му е само няколко километра в час. И макар на видеото Браунинг да изминава едва няколко метра с костюма, той обяви, че планира до 12 месеца да осъществи първия в света полет с подобен костюм.

Снимка: WIRED/Richard Browning

Снимка: WIRED/Richard Browning

"Аеронавтиката е в кръвта ми. Дядо ми е инструктирал Hurricanes през Втората световна война, другият е бил председател на Westland Helicopters. Баща ми беше авиационен инженер и иноватор също. Вече имаме няколко сравнение с Тони Старк, но това е авиационна иновация от реалния свят. Ние сме сериозни в плановете си да изградим бизнес с технология, която ще промени света. Все още се намираме в самото начало на това, което подобни системи могат да сторят. На същото място, на което мобилните технологии са били в средата на 80-те години или интернет в началото на 90-те - и трябва да кажа, че съм феноменално въодушевен", споделя Браунинг.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21272

1

Гароне

03.04 2017 в 15:14

"Таралежа е птица упорита,
не я ли ритнеш - не излита."
:)))