Kickstarter кампания ще спасява голямата бяла акула (видео)

Мисията на OCEARCH има за цел да изследва морските хищници в северните части на Атлантическия океан

Александър Александров Последна промяна на 28 май 2016 в 11:17 3548 0

Ежегодно загиват около 200 000 акули, което е огромен проблем за екосистемата в океаните, тъй като популярните хищници имат важна роля за нейното здравословно развитие. Един от проблемите, пред който се изправят учените, изучаващи акулите е, че днес не разполагаме с достатъчно данни за техните миграционни модели, което пречи да бъдат по-добре защитени съответните локации.

Организацията OCEARCH се занимава именно с изследване на миграционните пътища и в частност – тези на голямата бяла акула. Освен това нейните учени събират данни за поведението на акулите и поставят предаватели на млади екземпляри в северните региони на Атлантическия океан. Целта е данните да допълнят наличната информация от предишни изследвания.

За да събере необходимите й средства за следващата си мисия, организацията стартира кампания в уебсайта за споделено финансиране Kickstarter. За сега са се отзовали малко над 400 дарители, които са предоставили около 24 700 щ. долара. Проблемът обаче е, че целевата сума на кампанията е 150 000 щ. долара и ако не я събере, организацията няма да получи никакви средства от Kickstarter.

От OCEARCH са обещали, ако получат средствата да публикуват с отворен достъп данните от своите изследвания, които ще могат по този начин да се използват от всички желаещи. До края на кампанията остават 26 дни, а повече информация е достъпна на този адрес.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !