02 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Петролните компании връщат обезценения нефт обратно в земята

Тексас позволи на компаниите да съхраняват стотици хиляди барели петрол под земята.

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 26 май 2020 в 14:43 49492
Кредит: SMelindo/Flickr Creative Commons

За първи път в историята цените на петрола станаха отрицателни миналия месец поради спада в търсенето и петролните търговци изчерпаха местата, където могат да съхранят петрола си.

В резултат на това някои нефтени и газови компании прибягват до отчаяни мерки. Според съобщенията те са започнали да плащат на купувачите само да им приберат петрола, а в някои случаи дори са започнали да го вкарват обратно в земята, съобщава Texas Observer.

Нефтът не се връща точно там, откъде е изтеглен. Вместо това производителите проучват варианти за съхраняването му в подземни геоложки образувания, които могат да съхраняват петрол и втечнен газ.

По-рано този месец местен нефтен и газов регулатор временно даде разрешение на индустрията да съхранява нефт в нетрадиционни подземни образувания, според Texas Observer.

Този ход се случи, без да се позволи период от време за обсъждане или публично изслушване, шокирайки местните екологични групи.

Нещо повече, на регулатора му се наложи да отмени действащите щатски разпоредби, които бяха в сила, и гарантираха, че подземните води не са замърсени.

Девет основни водоносни хоризонтансе простират през Тексас, където те осигуряват 60% от водата на щата. Те са в основата на най-големите петролни находища на държавата. Щатските правила вече забраняват изпомпването на течни въглеводороди в самите водоносни хоризонти - тези правила не са отменени. Но поради уникалния състав на някои геоложки образувания, излишъкът от нефт и газ, които се пускат обратно в земята в непосредствена близост до водоносни хоризонти, може да се промъкнат в близките водоизточници, ако бъдат оставени под земята достатъчно дълго.

Съхраняването на нефт и газ в сравнително безопасните солни пещери също носи свой риск. През 1992 г. повреден тръбопровод, захранващ подземен склад за втечнен нефтен газ, предизвика експлозия близо до Бренам, при което загина 6-годишно момче и рани 13 други. Експлозията се усети в Хюстън, на 100 км на югоизток. Поредица от течове, пожари и експлозии, произтичащи от съхранението в солни каверни, тормозят жителите на град Мон Белвю в продължение на десетилетия.

„Разрешаването да се съхранява в тези други образувания очевидно поражда много опасения както за здравето на околната среда, така и за здравето на нашите водоносни хоризонти“, заяви Ема Пабст (Emma Pabst) от мозъчния тръст „Околна среда Тексас“ (Environment Texas) пред Texas Observer.

Източник: With Storage Space Evaporating, the Oil and Gas Industry Will Get to Put Its Products Back Underground, The Texas Observer


Явор
Рейтинг : 3035
27.05 2020 в 17:34 2
+ 0
- 0
Тук не сте от възприемчивите, но това го знаех предварително.

И човекът седял самотен.
Потънал в дълбока тъга.
И всички животни го приближили и му казали:
"Не искаме да те гледаме така тъжен."
"Поискай каквото искаш и ще ти го дадем".
Човекът казал: "Искам да имам добро зрение".
Лешоядът отвърнал: "Ще ти дам моето".
Човекът казал: "Искам да бъда силен".
Ягуарът казал: "Ще бъдеш силен като мен".
Човекът казал: "Копнея да знам тайните на земята".
Змията казала: "Аз ще ти ги покажа".
И така с всички животни.
И щом взел всички дарове, които му дали,
човекът си тръгнал.
Тогава бухалът казал на животните:
"Сега човекът знае и може да прави много неща".
"Изведнъж ме обзе страх".
Еленът казал: "Човекът вече има всичко".
"Мъката му ще отмине".
А бухалът отвърнал: "Не...
Видях празнина в човека,
дълбока като ненаситен глад...
Тя го прави тъжен и го кара да иска всичко.
Той ще продължи да взима и да взима,
докато някой ден светът не му отвърне:
"Аз вече не съществувам и няма какво да ти дам".
Явор
Рейтинг : 3035
27.05 2020 в 00:37 1
+ 0
- 3
Който е гледал "Аватар" се досеща какво става. Има сведения (недоказани), според които живота се заражда по предварителен план. Предварително се установяват законите и базовата енергия, по която ще се развива едно Творение, като базовата енергия е уникална и не се повтаря другаде. Нашето Творение е било създадено да се развива на основата на магнитната енергия. По-късно в нарушение на плана са внедрени електрически енергии характерни за друго Творение. Електричеството не се вписало хармонично и нанесло вреди, защото основната му характеристика е "напрежение". Промяната на плана довежда до развитието на вид роботи. Изграждат електрическа среда за себе си. Създават електронно пространство известно като „мрежата“. Това е сегашният хомо сапиенс - машината с мозък, който има ниски енергийни разходи - 20 вата. Може би е приказка? Може би не. Да, не е доказано, ама не е и нужно. Напред към 5G! И после високо и далеч оттук. Планът си е план. Трябва да се спазва.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.