26 септември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Плоскоземците организират круиз, за да докажат, че Земята е плоска

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 11 януари 2019 в 15:34 151551
Снимка: Unsplash

90 През 2020 година ще се организира смело пътешествие за хора, които вярват, че Земята е плоска, съобщава ScienceAlert.

Макар в момента да са известни малко подробности, Международната конференция "Плоска Земя" (Flat Earth International Conference) обещава круизът да бъде "най-голямото, най-смелото, най-доброто приключение досега".

Е, да се надяваме, че хората, които управляват кораба, също не са плоскоземци - в противен случай навигацията може малко да се обърка.

"Корабите се движат въз основа на принципа, че Земята е кръгла", обяснява Хенк Кейер (Henk Keijer), бивш капитан на круизни кораби и експерт по криминалистика пред The Guardian.

"Морските карти са проектирани, имайки предвид, че Земята е кръгла."

Днес корабите използват GPS (Global Positioning System) и най-новото електронното навигационно оборудване.

"Съвременната навигационна система, която се нарича ECDIS, електронна система за изобразяване на графики и информационна система, която много подобрява навигационната безопасност", обяснява хидрографът Макс ван Норден от Университета на Южен Мисисипи през 2012 г. в интервю за NPR.

"Той автоматично изобразява позицията на кораба ... с GPS."

И така, дали някой е казал на плоскоземците, че GPS може да определи вашата позиция - и следователно да поддържа курса на кораба - благодарение на мрежа от спътници, които обикалят около Земята?

Някои интернет потребители вече реагираха на новината за това пътуване.

Според Flat Earth Wiki (уикипедия на плоската Земя - да, има такова нещо), потенциалните пътешественици не бива да се притесняват от падане от плоската Земя - бариерата на Антарктида трябва да ги спре, преди да стигнат до ръба.

"Земята е под формата на диск със Северния полюс в центъра и Антарктида като стена около ръба", обяснява Flat Earth Wiki.

Нека просто ги помолим да обяснят защо сушата, към която пътуват, се издига от хоризонта. 


vladoka27
Рейтинг : 1005
24.02 2022 в 21:39 1
+ 0
- 0
Хенк Кейер да ми каже как водата завива, за разлика от физиката водата не лъже
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.