29 май 2020
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Плоскоземците организират круиз, за да докажат, че Земята е плоска

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 11 януари 2019 в 15:34118070
Снимка: Unsplash

90 През 2020 година ще се организира смело пътешествие за хора, които вярват, че Земята е плоска, съобщава ScienceAlert.

Макар в момента да са известни малко подробности, Международната конференция "Плоска Земя" (Flat Earth International Conference) обещава круизът да бъде "най-голямото, най-смелото, най-доброто приключение досега".

Е, да се надяваме, че хората, които управляват кораба, също не са плоскоземци - в противен случай навигацията може малко да се обърка.

"Корабите се движат въз основа на принципа, че Земята е кръгла", обяснява Хенк Кейер (Henk Keijer), бивш капитан на круизни кораби и експерт по криминалистика пред The Guardian.

"Морските карти са проектирани, имайки предвид, че Земята е кръгла."

Днес корабите използват GPS (Global Positioning System) и най-новото електронното навигационно оборудване.

"Съвременната навигационна система, която се нарича ECDIS, електронна система за изобразяване на графики и информационна система, която много подобрява навигационната безопасност", обяснява хидрографът Макс ван Норден от Университета на Южен Мисисипи през 2012 г. в интервю за NPR.

"Той автоматично изобразява позицията на кораба ... с GPS."

И така, дали някой е казал на плоскоземците, че GPS може да определи вашата позиция - и следователно да поддържа курса на кораба - благодарение на мрежа от спътници, които обикалят около Земята?

Някои интернет потребители вече реагираха на новината за това пътуване.

Според Flat Earth Wiki (уикипедия на плоската Земя - да, има такова нещо), потенциалните пътешественици не бива да се притесняват от падане от плоската Земя - бариерата на Антарктида трябва да ги спре, преди да стигнат до ръба.

"Земята е под формата на диск със Северния полюс в центъра и Антарктида като стена около ръба", обяснява Flat Earth Wiki.

Нека просто ги помолим да обяснят защо сушата, към която пътуват, се издига от хоризонта. 


Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.