Северна Корея се отваря за света - направи си един профил във Facebook

Наука ОFFNews Последна промяна на 15 декември 2015 в 16:31 20719 1

Северна Корея, една от най-затворените страни в света, започва да се "отваря" към света. Помагат им беларуските им партньори, които са направили за корейците профил на руски език в социалната мрежа Facebook: Добро пожаловать в КНДР (Добре дошли в Северна Корея).

Както бе съобщено на пресконференция в Минск, администраторът на Facebook-профила е измислен човек на име Ким У До, под чието име работят няколко другари, които много добре владеят руски език.

Във фейсбук те дават много интересни факти за държавата си. Например, тя е единствената страна в света, където няма данъци. Или това, че там не е прието да сменяш работата си: "Работейки в една компания, ти ще натрупаш опит и приятелски отношения с колегите си, а ако отидеш на друго място, ще трябва да започнеш кариерата си от нулата. Но така постъпват много малко хора, защото смяната на работата се приема за предателство спрямо хората, с които си бил рамо до рамо в продължение на много години".



Неомъжените момичета в КНДР обикновено носят дълги коси, омъжените - ​​къси. "Ето защо, в нашата страна лесно ще си намерите момиче, без да оскърбите някое", се казва в корейския фейсбук фийд.

Интересно е, че според едно проучване на щастието в различни страни, хората в Северна Корея най-щастливите в света след китайците

"В КНДР рязко се осъжда стремежа към пари и материални блага. За нас честен, съвестен човек е този, който има стремеж към духовно развитие, а не придобиване на вещи. Човекът се цени не заради богатството му, а заради неговата скромност".

Естествено, много съобщения във фийда са посветени на Ким Чен Ун. Бащата на нацията не оставя без внимание никой отрасъл на индустрията. Например, той наскоро направи проверка на водката от фабриката в Чхасон. 

"Великият лидер даде висока оценка за качеството и вкуса на водката - по този начин той вдъхна надежда и увереност на работниците във фабрика".


През септември, Ким Чен Ун нареди създаването на нов главен женски ансамбъл Chongbong, който да замени любимия му Moranbong, чийто участници се омъжили (а една от тях - за самия Велик вожд).




Ето една от песните на Moranbong на новогодишен концерт: тя е посветена на междуконтиненталната корейска балистична ракета.

И най-важното нещо. Сега науката и технологиите в Северна Корея са приоритетна линия на развитие. "Величествен храм на науката е построен на 28 октомври 2015. И тази дата ще остане в историята на страната. Нашият нов изследователски център се простира на площ от 106 хиляди квадратни метра! Това няма да видите никъде другаде".


Последният строеж в Пхенян е "улицата на учените" с няколко небостъргача. "Скоро там ще бъде позволено да живеят най-умните учени на страната", - се съобщава във фейсбук.








...и т.н.

Но някак си са забравили да споменат, че в страната на процъфтяващия комунизъм заплатите се дават в купони за храна.



Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.02 2016 в 19:46

Лоши, лоши, ама мониторът Compaq. Откъде ли са го взели ?