28 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Този сайт проследява глобалното разпространение на коронавируса в реално време

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 03 февруари 2020 в 10:05 437290

Броят на смъртните случаи на коронавируса, произхождащ от Ухан, Китай, достигна най-малко 300, а вирусът зарази над 17 000 души по целия свят.

Една карта, създадена от изследователи от Университета Джонс Хопкинс проследява и визуализира доклади за епидемията, използвайки данни от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), на Световната здравна организация, Китайските CDC, както и други източници за географско-информационната система.

По докладите картата следи всички потвърдени случаи, общата смъртност и всички оздравели пациенти. Всяка червена точка представлява огнище, като размерът съответства на относителния размер на огнището. Ако кликнете върху някое от кръгчетата, ще се покаже информацията за региона.

Заради паниката и объркването, които обикновено следват всяка нова епидемия, често невярната информация се разпространява бързо. Като добавим към объркването, че Китай изглежда е задържал оповетяването на информацията за болестта в първите дни.

Най-малко осем души са арестувани в Китай, обвинени в „публикуване или изпращане на невярна информация в интернет без проверка“ за коронавируса. Журналисти съобщават, че са заплашвани и задържани, след като са докладвали за вируса.

Карта в реално време, която показва колко бързо се разпространява вирусът по света. Кредит:  Johns Hopkins

Досега вирусът се е разпространил в 13 други страни, включително САЩ, Русия, Франция, Испания, Финландия.

Експертите очакват, че истинският брой на заразените хора е много по-висок от оповестения официално.

Според здравните специалисти заболяването, причинено от този коронавирус, ще бъде по-леко от ТОРС, Ухан е поставен под карантина и поне 12 други градове са наложили ограничения за пътуване, което засяга 33 милиона души.

Източник: Business Insider.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.