01 декември 2021
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Уфолози "разкриха измама" на НАСА: Орел лети над Марс (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 10 юли 2019 в 08:41 202990

На една от снимките, направени от марсохода Curiosity феновете на НЛО откриха странен летящ обект, който според тях може да означава, че роувърът не е на Червената планета.

От август 2012 г. марсоходът Curiosity неуморно броди по Червената планета като редовно изпраща снимки и данни на Земята. Той изследва кратера на Гейл, откри на Марс метеорит, метан, източници на органични молекули, глина, следи от древно езеро, направи си безброй марсиански селфита и панорами на Червената планета.

Въпреки това, някои любители на конспиративни теории многократно поставят под въпрос успеха на мисията и самия факт на нейното съществуване.

Преди няколко дни един уфолог от Тайван, Скот Уоринг (Scott C. Waring), заяви, че на една наскоро публикувана на уебсайта на НАСА снимка е заснет ... летящ орел. Между другото, малко по-късно, Уоринг намери маймуна в друга снимка от Марс, и като цяло "експертът по НЛО" редовно удивлява своите последователи с шокиращи доказателства за предполагаемото съществуване на извънземни.

Уоринг съобщава, че аржентинският уфолог Марсело Имазуста (Marcelo Irazusta) е открил странен летящ обект на снимка от юни, изпратена от Curiosity.

Уфолозите твърдят, че това "нещо" може да се превърне в още едно доказателство, че живи същества бродят и летят по други планети или че НАСА ни мами..

"Разбира се, че може да е НЛО. Извънземните обичат да използват природата за вдъхновение за своите сгради и кораби. Но прилича на извисяващ се орел ...", пише Уоринг.

И продължава, че ако е вярно, може да означава само или че на Марс има живи същества, или, обратното, космическата агенция на САЩ лъже целия свят и Curiosity всъщност се намира на малък необитаем канадски остров, наречен Девън, където НАСА провежда тестовете на роувърите си в среда, подобна на Марс. А издигащият се орел е обикновена земна птица, случайно попаднала в кадър.

НАСА не е коментирала обвинението на уфолозите.

А "летящият орел" може да е само ефект на обектива от камерата, космически лъчи или просто отразена слънчева светлина, а не аномално явление.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.