29 ноември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Тази странна снимка на Google Earth не показва разбито НЛО

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 06 март 2018 в 14:29 105711
Кредит: DigitalGlobe / Google

Популярен канал в YouTube, който разпространява конспиративни теории, се опитва да убеди зрителите си, че снимки на лавина на остров близо до Антарктика изобразяват катастрофирал извънземен космически кораб.

Водещият във видеоклип, публикуван в канала SecureTeam10, твърди, че една снимка от остров Южна Джорджия, взета от Google Еarth, показва останките от извънземен кораб, който се е забил встрани от планината и се е плъзнал по леда.

Снимката показва дълга пътека лед близо до връх Паджет, висок 2935 метра на остров на юг от Аржентина, част от британска отвъдморска територия, която включва и Южните Сандвичеви острови. Територията е обитавана от само няколко десетки човека, включително правителствени служители и учени и помощен персонал от Британската антарктическа служба.

Дългата 1000 метра следа се простира от планината до бял обект, който се вижда в снега върху ледника. 

"Можем да видим, че този огромен обект е непосредствено до огромен планински връх и ще забележите, че ако проследим обратно пътеката, която е създал този обект, движейки се през снега и леда, изглежда, че е направил някакви разрушения в тази планина, където можем да видим вълната от отломки, която се простира от самата планина" - каза авторът във видеото.

Твърдението, че това е извънземен кораб предизвиква много въпроси. Как космическият кораб разрушава район в планината, но успява да се плъзга километър по леда? Защо космическият кораб е покрит със сняг и лед, а пътеката все още е напълно видима?

И защо това да не е просто лавина?


Ричард Уолър (Richard Waller), преподавател по физическа география от Университета Кийл, Великобритания, заяви пред The ​​Daily Mail , че снимката всъщност изобразява лавина, която е предизвикана от някакъв голям блок лед, който се е изтърколил много по-далеч от останалата част от снега. Белият обект е този насъбран лед.

Този сценарий е твърде очевиден дори за аматьори.

Този сценарий обаче не се разглежда във видеоклипа на SecureTeam10.

Конспираторните видеоклипове на канала обикновено събират стотици хиляди коментари.


SC
Рейтинг : 16193
04.04 2018 в 23:50 1
+ 0
- 0
Явно суеверието и лековерието не са само български черти.
 
Още от : Скептик
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.