Facebook ще затвори профила ви, ако не качите "ясна" снимка

НаукаOFFNews Последна промяна на 30 ноември 2017 в 09:35 39202 0

Кредит Pixabay

Facebook може да ви помоли да качите "ясен" автопортрет, за да докажете, че не сте робот, съобщава WIRED.

В противен случай, профилът ви може да бъде изтрит.

Компанията използва нов вид софтуер, който проверява дали даден потребител е реален човек. Според скрийншот, споделен в Twitter във вторник, потребителят е подканен да "качи своя снимка, която ясно да показва лицето му", според новите правила за сигурност.

Някои източници съобщават, че профилите на някои потребители дори са били заключени, докато чакат да се провери снимката им.

"Когато нашите системи открият подозрителна активност, може да поискаме от потребителя да докаже, че тя или той е истински човек", заяви говорител на Facebook пред MailOnline.

"Един от начините да направим това, е да поискаме от потребителя да качи своя снимка, което ще проверим и след това ще изтрием завинаги от сървърите ни".

Говорителят каза, че това помага да се установи подозрителна активност в различни аспекти, включително създаване на профил, изпращане на молби за приятелство, плащания, както и създаване или редактиране на реклами. Той също така помага да се определи дали акаунтът е автентичен. Facebook твърди, че след като получи изображението, ще го изтрие от сървърите си. 

"Facebook не ще ми позволи да се регистрирам, поиска от мен да кача своя снимка, а след това ми казва, че изображението е "невалидно", споделя Reddit потребителят lostinthemasses.

Процесът е автоматизиран, включително идентифицирането на подозрителни действия и проверката на снимката. За да определи дали сметката е автентична, Facebook гледа дали снимката е уникална. Говорителят на Facebook заяви пред WIRED, че тестът за снимката е един от няколкото метода, автоматични и ръчен, които се използват за откриване на подозрителни действия.

Facebook не споделя повече подробности за това как работи системата.

"Facebook потребители, които подозират, че профилът им е компрометиран да отидат на facebook.com/hacked ".

По-рано този месец Facebook бе критикуван за своя план да цензурира "голи" снимки, като под ударите му попаднаха и класически художествени произведения.



Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !