Samsung патентова контактни лещи с камера

Наука ОFFNews Последна промяна на 08 април 2016 в 10:00 6799 0

Кредит Google

Прототип на "умна" контактна леща на Google

Представете си, че с едно мигване на окото, ще може да направите снимка. Samsung вече подаде патент за такива интелигентни контактни лещи с вграден дисплей и камера, а също и сензори, които могат да се контролират от мигане. Получените снимки лещата ще може да проектират директно върху ретината.

Това устройство ще може да се използва и за създаване на разширена реалност (augmented reality), която сега може да се получи с външни приспособления, подобни на очилата Google Glass.

Тези контактни лещи ще могат да проектират разширената реалност пряко в човешкото око, а в същото време ще бъдат невидими за всички наоколо.

В сравнение с външните дисплеи, които предлагат лоши ъгли на видимост и качество на изображението, тези проблеми могат да бъдат решени, ако се постави един малък OLED-дисплей между слоевете на меките контактни лещи, пише Тhe Verge.

Захранването става с помощта на безжична връзка към смартфона на потребителя.

Все пак, едно е да се подаде патент, а друго - да се внедри за широко използване. Но фактът показва, че Samsung работи по концепцията за контактни лещи.

Samsung не е първата компания, която разработва технологията за "умни" лещи. Google вече има два патента за контактни лещи с електроника и сензори, които анализират нивото на кръвната захар в слъзната течност, за да помогнат на болни от диабет. Това бе обявено преди две години, но изпитанията още не са приключили.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !