СофтУни стъпи на пазара в Малайзия и Филипините

СофтУни Последна промяна на 15 април 2019 в 10:28 3659 0

Необходимостта от качествено IT образование нараства навсякъде по света и от СофтУни са готови да отговорят на предизвикателствата в световен мащаб, ставайки първата българска, частна IT образователна институция, която излиза на международния пазар на IT образованието, стартирайки образователна програма в две източноазиатски държави – Филипините и Малайзия.

Програмата, която ще предложат от СофтУни следва изпитаната формула, която успешно прилагат и развиват в България през последните 5 години: Пълноценна програма по софтуерно инженерство, която започва с безплатен курс „Programming Basics“, чрез който от СофтУни дават възможност на всеки един желаещ да се докосне напълно безплатно до програмирането. Всеки от студентите ще може да избира измежду 4 програмни технологии: C#(Си Шарп), Java, Python или JavaScript. За успешното ѝ завършване ще са необходими около 2 години, а най-добрите и отдадените ще имат нужните умения за реализация около година и половина, след своето начало. По отношение на реализацията студентите ще могат да разчитат на съдействие за кариерния си старт от страна на СофтУни. По този начин образователният гигант планира да обучи над 40 000 души в рамките на следващите пет години, започвайки от месец май, тази година.

След успешния старт бъдещите планове на образователния гигант включват постепенното реализиране на международната сцена и на програмите за дигитален маркетинг и криейтив.

Във връзка с успешното стъпване на родната образователна институция в чужбина изпълнителния директор на СофтУни - Иван Ненков – заяви:

„Целта ни е да реализираме успешния модел на СофтУни първо в страните, които имат най-голяма нужда от него – дестинации с потенциал в развитието на ИТ технологиите, с бързо развиващ се технологичен сектор и образователни системи, които не успяват да се адаптират достатъчно бързо и да отговорят на нуждите на бизнеса, поради което се създава пропаст между търсенето и предлагането на качествени кадри. Основна цел на СофтУни е да изгражда мост над тази пропаст. Вече го правим много успешно в България, а сега целим да повторим този успех и в много други пазари, приличащи на нашия в това отношение. Такива дестинации са Малайзия и Филипините – страни, които са световни лидери в аутсорсинг усулите в сферата на ИТ технологиите, в които има много голям и растящ дефицит на такъв тип кадри и липса на адекватни решения от страна на местните образователни институции. Съвсем скоро планираме да отправим поглед и към по-близки дестинации, като Румъния и Полша, които се характеризират със същите черти, що се отнася до търсене и предлагане на качествени ИТ кадри.“

СофтУни е пазарен лидер в България, където през последните 5 години частната образователна институция успя да включи над 150 000 души общо в обучителните си програми по софтуерно инженерство и хардуерни технологии, дигитален маркетинг и криетив, както и притежавайки уникална програма за обучение на деца в ранна училищна възраст. Голяма стъпка в развитието на дигиталното образование в България бе и създаването на Първата Частна професионална гимназия по дигитални науки в България - "СофтУни Светлина".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !