29 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

MWC 2015: Цукербърг поиска от телеком операторите да предлагат безплатни услуги

Основателят на Facebook си поставя за цел да осигури интернет достъп на всеки човек по света

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 03 март 2015 в 12:09 54160
Създателят на Facebook си е поставил за цел да осигури интернет на цялото население на планетата Снимка: Александър Александров

Създателят на социалната мрежа Facebook Марк Цукербърг призова телекомуникационните оператори да предоставят някои свои услуги безплатно в развиващи се страни. Милиардерът беше един от най-очакваните лектори на тазгодишния Световен мобилен конгрес (Mobile World Congress - MWC), който се провежда в Барселона от 2 до 4 март и събира около 70 000 представители от сектора на телекомуникациите, онлайн услугите, разработката на мобилни приложения, технологични стартъпи, медии и анализатори.

В своята лекция, на която присъства и журналист на Offnews.bg, Цукербърг обяви целта си да осигури свързаност с интернет на всички хора по света. За целта той развива неправителствената организация Internet.org, която беше анонсирана преди една година също от сцената на Световния мобилен конгрес. Сега той посочи, че Internet.org вече работи ефективно, но също така призова телекомите да го подкрепят в тази инициатива.

Според основателя на Facebook, голяма част от населението на слабо развитите региони по света, което не се е докосвало до глобалната мрежа, трудно би започнало да плаща веднага за достъп до нея, ако не се е уверило в ползите от това. Затова той призова операторите да предоставят определени услуги безплатно и добави, че по този начин те биха могли да разширят влиянието си и да спечелят в бъдеще.

По-късно на сцената към милиардера се присъединиха Кристиан Де Фариа, главен изпълнителен директор на Airtel Africa, Марио Заноти, главен вицепрезидент на Milicom и Джон Фредерик Баксас, президент на Telenor Group, които проведоха дискусия с Цукербърг за начините, по които телекомите могат да си сътрудничат с Internet.org с цел покриване с достъп до мрежата на цялото население на планетата.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Телефони
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.