Денят на Земята в Геологическия институт към БАН

БАН Последна промяна на 18 април 2024 в 00:00 1896 0

Денят на Земята

Кредит GPA Photo Archive, Earth Day - Public Domain Mark 1.0 Universal

Денят на Земята

По призвание и традиция международният ден на Земята ще бъде отбелязан от Геологическия институт при Българската академия на науките.

В чест на празника и за да подчертаят ролята на планетата Земя като наш дом, тази година организаторите  ще проведат кино-ден, посветен на част от най-интересните природни явления свързани с геологията.

Събитието ще се състои в кино „Одеон“, София, от 9:30 до 17:30 ч. на 22 април и е организирано с любезното съдействие и медийно партньорство на Българската национална телевизия.

Подробната програма е налична на фейсбук страницата на събитието.

"Цел и наше искрено желание е чрез този кино-ден различните геоложки процеси и явления да достигнат до по-голяма аудитория. В допълнение на кино програмата, ще представим кратки научни лекции, колекция от геоложки образци, информационни материали и интересни занимания с оптичен микроскоп и геоложка лупа за да запознаем малки и големи с увлекателния свят на геологията", съобщават организаторите.

Поради ограничения капацитет достъпът до събитието е с покани. За повече информация, моля пишете ни на [email protected].

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !