Денят на Земята 2022: "Инвестирайте в нашата планета"

Ваня Милева Последна промяна на 22 април 2022 в 00:00 8260 0

Кредит: Rawpixel

Всяка година на 22 април отбелязваме Деня на Земята. Темата за 2022 г. е "Инвестирайте в нашата планета".

"Това е моментът да променим всичко – бизнес климата, политическия климат и начина, по който предприемаме действия по отношение на климата. Сега е моментът за неудържимата смелост да запазим и защитим нашето здраве, семействата си, препитанието си... заедно трябва да инвестираме в нашата планета", се казва в официалния сайт на събитието.

"Защото зеленото бъдеще е проспериращо бъдеще. Трябва да действаме (смело), ​​да иновираме (широко) и да прилагаме (справедливо). Нужни са всички. Бизнесът, правителствата и гражданите – всеки е отговорен."

"И докато все още има време за разрешаване на климатичната криза, време е и за двете - и за проспериращо и устойчиво бъдеще, и за възстановяване на природата и изграждане на здрава планета за нашите деца и техните деца. Времето е малко."

През 1970 г. първият общонационален ден на Земята се отбелязва в САЩ като събитие за екологично съзнание, отбелязвано от милиони американци с шествия, образователни програми и митинги. (Местен празник на Деня на Земята се е състоял на 21 март 1970 г. в Сан Франциско, Калифорния.)

Това събитие, което помага за създаването на съвременното екологично движение, се превръща в най-масовия празник в света, отбелязван от над 1 милиард души в 192 държави вече повече от 50 години.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !