Гледайте с нас международния финал на лаборатория за слава FameLab (стрийм)

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 06 юни 2019 в 16:12 1937 0

Това са новите лица на науката, националните победители на FameLab 2019. Кредит: FameLab International/Facebook

Без съмнение най-известното и доказано събитие в света на комуникацията на науката е конкурсът FameLab International. То се провежда в над 30 страни по цял свят и по традиция в началото юни Челтнъмския фестивал на науката приема полуфиналите и финалът на състезанието. Тази година полуфиналите се провеждат на 4 и 5 юни, а големият финал - на 6 юни (четвъртък).

Началото си конкурсът води от 2005 г., като от 2007г. се осъществява с партньорство с Британски съвет и редица международни партньори. 

FameLab се е утвърдил като модел за успешно откриване, обучение и представяне на млади учени. Повече от 9000 участници са преминали през обучение през годините и днес продължават да се занимават с популяризация на науката сред неспециализирана аудитория.

В България конкурсът се провежда вече 13 години и е част от събитията в рамките на Софийския фестивал на науката. И тази година финалът събра на сцената позитивни и мотивирани млади учени, всеки със страст и отговорност към своята наука. Как протече българският финал на FameLab 2019 можете да прочетете тук - 13-та лаборатория за слава FameLab: Добрите послания на младите учени

Тазгодишният победител на българското издание на конкурса, Димитър Дашинов, докторант по хидробиология в Биологическия факултет на СУ, участвал в картирането на земноводни и влечуги по НАТУРА 2000, участва във втория полуфинал. Въпреки, че Дими не продължава напред, неговото участие беше на достойно ниво.

Кой ще бъде новият носител на короната на FameLab 2019 ще разберем тази вечер. Финалът в Челтнъм, Великобритания, ще бъде излъчван на живо на 06.06.2019г. от 22:30ч. българско време, в youtube канала на конкурса, следвайки този линк или през Facebook страницата FameLab International

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !