Нов проект за Софийския фестивал на науката се нуждае от вашето мнение (анкета)

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 19 февруари 2019 в 12:55 2935 0

Кредит: British council - Bulgaria

Обръщаме се към вас с покана да участвате в анкета към публиката на Софийския фестивал на науката.

Молим ви да отделите няколко минути, за да я попълните, както и да препратите до други хора, включително и тези, които не са били на фестивала. Трима от участниците в анкетата ще бъдат наградени

Своето мнение можете да дадете тук.

Междувременно, програмата за тазгодишното издание е почти готова - с теми от науката на мекотелите до динозаврите, от Менделеевата таблица до расовите стереотипи в изкуствения интелект, от науката на Леонардо да Винчи до бъдещето на космическите станции, и всичко по средата.

Вашето мнение ще помогне за развитието на Проект "Позициониране на науката като част от културния живот – развитие на публики за Софийски фестивал на науката"

Изследването ще задълбочи разбирането за настоящите публики на Софийския фестивал на науката, ще помогне за развитието на нови аудитории за фестивала и за науката като цяло и ще затвърди идеята, че науката е част от обществения културен живот и допринася за имиджа на "умния град".

Основните цели на проекта се обединяват около:

  • изследване на настоящите и дефиниране на потенциалните нови публики на Софийския фестивал на науката;
  • разработване на стратегия за програмиране на събития за публиката в сегментите 13-18 години;
  • по-мащабно позициониране на Софийски фестивал на науката сред все още неангажирани групи във възрастовия диапазон 25-55 години;
  • устойчиво развитие на публиката на фестивала чрез включване на интердисциплинарни събития "изкуство-наука", които включват изкуство в представянето на научно знание и стимулират потребителски нагласи от ранна възраст;
  • по-добри практики за всички – споделяне на резултатите от проучването с други културни институти и партньорски организации, които провеждат мащабни инициативи, в това число и с общински администрации.

Софийският фестивал на науката е задължително събитие в научния и културен налендар на столицата от 2011г. насам. Фестивалът се организира от Британски съвет - България, в партньортсво с държавни и частни институции. Още от създаването си той привлича интереса на разнородна публика и е утвърден като четиридневен празник на науката в средата на месец май. Лектори на фестивала са млади български учени, утвърдени преподаватели и изследователи и величия от сцената на световната наука. Едно от ключовите събития на Софийския фестивал на науката е конкурсът FameLab - Лаборатория за слава, едно от най-големите състезания за комуникация на науката в света.

Ето статистика кой посещава и се интересува от Фестивала на науката:

Снимка: Интеркултура Консулт

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !