Canon разработи камера, която може да снима видео в почти пълна тъмнина

Наука ОFFNews Последна промяна на 04 август 2015 в 12:58 3004 0

Представители на известната компания Canon Inc обявиха за създаването на нова ултрачувствителна камера, която може да прави висококачествено цветно видео в почти пълна тъмнина.

Камерата ME20F-SH снима видео без "шумове" в HD-резолюция, дори когато обектът трудно се различава с невъоръжено око. Тази камера може да бъде безценно помагало при мониторинг на природни бедствия, при премахването на последиците от тях, когато се документира живота на диви животни и т.н. Цената на камерата ME20F-SH е 3 милиона йени (24 213 американски долара), а производството й ще започне през декември 2015.

В основата на новата камера е усъвършенстван 35 мм CMOS-сензор, разработен от Canon, за заснемане на Full-HD видео още през 2013. Пиксел сензорът е с размери 19х19 микрометра, но за разлика от предишното поколение, новият сензор има пиксели, направени по специална технология и модернизирани високочувствителни схеми на четене сигнала за всеки пиксел.

Благодарение на новата структура на пиксела и схема на четене на сигналите, сензорът може види обекти осветени на нива 0.0005 LX и по-ниски. Това съответства на чувствителност на ниво четири милиона единици ISO. Тази чувствителност позволява на камерата да улови обекти, използвайки много слаб източник на светлина, например, светлината от звездите или разсеяна лунна светлина.

Максималното качество на заснемане с камера ME20F-SH е 1080p/60fps. Но, за разлика от потребителския клас камери, за да се направи видео, е необходимо да се използва външни устройства -  рекордер и монитор с интерфейси 3G / HD-SDI или HDMI.

За камерата ME20F-SH се използват сменяеми обективи със стандартно гнездо EF, използван в цифровите фотоапарати Canon EOS. Това позволява на оператора да избере обектив с подходящ ъгъл, както и други особености, които отговарят на условията на всяка конкретна снимка. Размерът на "голата" камера е 102х113х116 мм, а теглото й е 1,1 кг.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !