Доналд Тръмп ще бори ИД като … спира интернет

Кандидатът за Белия дом планира по този начин да ограничи набирането на доброволци за терористичната организация

Александър Александров Последна промяна на 09 декември 2015 в 15:48 4871 2

Една от най-новите спорни идеи на американския милиардер и потенциален кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп е да … спира интернет достъпа в някои региони. По този начин според него ще може ефективно да се пребори терористичната организация „Ислямска държава“, която използва активно виртуалната мрежа, за да набира войници за своите операции.

„Ние губим много хора заради интернет и трябва да направим нещо. Трябва да се срещнем с Бил Гейтс и много други хора, които наистина разбират какво се случва. Трябва да говорим с тях и може би в някои региони да затворим интернет по някакъв начин“ - заяви републиканският кандидат по време на своя реч на събитие в Южна Каролина.

Той добави, че ефективната борба с терористични организации като „Ислямска държава“ минава през ограничаване на възможността им да набират бойци в мрежата. Тръмп обаче не обясни какво има предвид под затваряне на интернет и как точно би могло да стане това. Той не уточни и как си представя Бил Гейтс бъде включен в подобно начинание, нито в кои региони трябва да бъде взета крайната мярка.

Извън меко казано странната идея на милиардера, темата с ограничаване възможностите на „Ислямска държава“ да набира хора по интернет стои все по-сериозно в дневния ред на коалицията за борба с групировката. ИД е сред най-модерните терористични организации в историята и използва активно редица социални мрежи, за да привлича свои членове, да споделя информация за успехите и публичните си екзекуции, както и да призовава свои поддръжници по света към насилие.

Както Offnews.bg вече писа, неотдавна хакерската организация Anonymous започна мащабна кампания срещу „Ислямска държава“, атакувайки стотици нейни профили и дори разпространи наръчник „Как да хакнем „Ислямска държава““.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2

27.03 2016 в 14:27

Сякаш Тръмп и ИДИЛ са едно и съшо? И едните налагат простотии терор, но и Тръмп не си поплюва? ИД може да се унищожи много лесно. Достатъчно е да се запишат доброволци за джихадисти родните ни политици. Само за 3 години и последният джихадист ще е прощлерл държавата ИД, ще прокълнат и майките си, задето са ги родили на тоя свят и ще си продадат оръжието и ще емигрират савмо и само, да не гласуват задължително на избори за тия "оправячи". След оше 3 години и еврейската доктрина-книга "Джихад" ще е изгорена публично на клада от най-върлите сегашни джихадисти. А след още 3 години над ИД държавата им ще се носят балони с портретите на родните "народни избранници", и всеки джихадист ще псува, че го вземат 6 месеца наборна казарма, за да брани налапаното от мафията. Тогава джихадистите ще изпратят писмо до народното ни събрание с рев и сълзи да си приберем "оправячите"! Е, ние едва ли ще ги искаме. Тогава джихадистите или ще ги застрелят или ще се гръмнат сами. Но няма да имат пушщкала....

10.12 2015 в 14:21

Комуникациите на ИД са изцяло качени на спътникови носители. Тя оперира изцяло с финансиране през световната банкова система. Ако реално искате да унищожите един противник трябва да го лишите от неговите финанси, въоръжаване и средствата за комуникация. Случаят с ИД показва точно обратното. Въоръжаването им идва от програма на Пентагона по която оръжията за "Умерената опозиция" все попадат в ръцете на ИД... Всеки интересуващ се от темата по-задълбочено трябва да е виждал снимките на видни политици с членове на Ал Кайда и ИД които обаче официално се борят с тях.