Facebook създава технология за четене на мисли (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 15 януари 2017 в 11:29 5779 0

Кредит YouTube

Компанията Facebook се зае с разработката на технологии за четене на мисли с помощта на компютри.

Основателят и ръководителят на компанията Марк Зукърбърг по време на редовна сесия на Q & A през юни 2015 заяви: "Мисля, че един ден ще можем да общуваме помежду си чрез предаване на мисли с помощта на компютърните технологии. Просто ще си помислите за нещо, а вашите приятели ще могат да ви "чуят" .

Няколко скорошни обяви за работа за Facebook описват хардуерен проект с участието на "образни" и "електрофизиологични данни", за да се създаде "платформа за комуникации на бъдещето".

Както съобщава Business Insider, още в средата на 2016 г.  Facebook е сформирал секретно изследователско подразделение, което се занимава с неврокомпютърни технологии. Специалсистите смятат, че става дума за телепатия - предаване на мисли от разстояние. Отделът се ръководи от Марк Шевийе (Mark Chevillet), който е автор образователна програма по приложна невробиологии в Университета Джонс Хопкинс.

Не е ясно каква технология може в крайна сметка да позволи на Facebook да реализира този проект. По-рано някои научни екипи се опитваха с помощта на каски със специални сензори да измерят определени мозъчни сигнали и е напълно възможно Facebook да приеме подобен подход.

Такъв продукт, макар че му предстои дълъг път, ще бъде голям напредък и ще постави Facebook, най-голямата в света социална мрежа, "в челните редици на пресечната точка на технологиите и науката", отбелязва Business Insider.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !