Ирак изключи интернет, за да не се преписва на изпити

Наука ОFFNews Последна промяна на 18 май 2016 в 11:56 10275 0

Кредит Softpedia

Ирак изключи интернет за втори път, за да се намали преписването по време на изпити, съобщи Softpedia.

Министерството на комуникациите на Ирак е взело смелото решение за изключване на интернет в цялата страна за втори път в историята на страната. Интернет бе изключен на 14, 15 и 16 май за 3 часа, за да не могат учениците да преписват на изпитите си. Естествено, ще има тарикати, които ще използват други средства, но ще бъдат възпрепятствани повечето ученици, които използват мрежата за тази цел.

Интересно е, че правителството на Ирак е предприемало аналогични действия през 2015 година, но тогава Министерството на комуникациите не е признало връзка между изключването на мрежовата инфраструктура и изпитите. Сега истината бе разкрита - един от доставчиците на интернет услуги в страната, публикува във Facebook официалното писмо от министерството.

За изключването на интернета в Ирак говорят данните, публикувани в Twitter:

"Ако правителството може да затвори интернет толкова лесно, само заради някакви си гимназиални изпити, може да си представите колко лесно би било да го озключат в случай на протести, подобни на Арабската пролет" - протестират някои правозащитни организации.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !