Принтирайте си собствена кола във фабриките на тази фирма (видео)

Компанията Local Motors вече има три микро – фабрики за автомобили по поръчка

Александър Александров Последна промяна на 27 март 2016 в 10:55 5500 1

Първо големият проблем на автомобилната индустрия беше Tesla Motors на Илон Мъск с нейните високоскоростни електрически автомобили, после – Google с автономните й коли. И двете обаче могат да се окажат остарели тенденции в сравнение с най-новия „писък“ на автомобилната мода – 3D принтираните коли.

Запознайте се със стартиращата фирма Local Motors, която планира да позволи на всеки желаещ да си 3D принтира собствено возило в някоя от нейните фабрики. За момент те са три, като най-новата отвори неотдавна врати в щата Тенеси, САЩ, а предстои създаването на четвърта – в Берлин, Германия.

Всъщност „фабрики“ в случая не е най-точната дума. По-скоро става въпрос за помещения с големи и комплексни 3D принтери, в които ще се създават превозни средства по желание на клиента. Нещо повече – потребителите ще могат дори да използват креативността си и сами да измислят много елементи от дизайна на своя бъдещ автомобил.

Догодина компанията планира да създаде първата в света изцяло дигитално създадена и 3D принтирана кола, която се очаква да се предлага за 53 000 щ. долара. Тя ще се нарича LM3D Swim и ще бъде изработена чрез технологията DDM (Direct Digital Manufacturing – директно дигитално производство) – форма на 3D принтиране, при която се използва направо CAD файл.

Още по-интересно е, че Local Motors възнамерява в по-далечно бъдеще да превърне своите фабрики в платформа, използвана от хиляди независими екипи, които да предлагат своите дизайни през нея. По всичко личи, че предстоят доста интересни времена за автомобилната индустрия.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1

28.03 2016 в 12:08

И като се хакнеш някъде и се размаже принта...