Ще управляваме лека кола през смартфон с нова система на Jaguar

От компанията планират технологията да е на пазара до 2020 година

Александър Александров Последна промяна на 28 юни 2015 в 17:15 4166 0

Идва ли времето на дистанционното управленеи на коли

Кредит Jaguar

Само след няколко години ще можем да управляваме лек автомобил отдалечено с приложение на нашия смартфон и таблет. Или поне в това се опитват да ни убедят от Jaguar Land Rover.

В рамките на своята технологична конференция компанията представи иновативна система за мониторинг на автомобили, както и за тяхното управление през мобилни устройства. Системата, чиито прототип вече съществува, се очаква да бъде пусната в масово производство до 2020 година.

Възможността за отдалечено управление обаче ще се използва само за маневри с ниска скорост, която няма да надвишава няколко километра в час. Това прави тази функция подходяща за дейности като паркиране, преминаване през труден терен или тесни участъци. Във фокуса е поставена по-добрата видимост, която ще има шофьорът отвън, а не и извършването на каскади или отдалеченото каране на автомобил с висока скорост.

Според техническия директор на компанията Волфганг Ипъл обаче, тепърва трябва да бъдат осъществени редица разработки, преди новата платформа да стигне до потребителите.

Мениджърът обаче отрече, че Jaguar Land Rover планира да навлиза в сегмента на напълно автономните коли - един бранш, в който активно работи Google. "Шофьорът е винаги във фокуса ни. Ние не искаме да създаваме робот, който да ви транспортира от точка А до точка Б. Решението винаги ще се взима от шофьора" - добави още Ипъл.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !