Ексклузивно Астронавтът Майкъл Лопес-Алегрия с лекция във Физическия факултет

Все повече потребители използват платформата Airbnb за сексуални срещи

От компанията обявиха, че ще предприемат мерки срещу това

Александър Александров Последна промяна на 26 ноември 2015 в 08:40 5930 1

Кредит Airbnb

Все повече потребители на онлайн платформата за споделяне на жилища Airbnb я използват, за да си търсят нови сексуални партньори или да си осигуряват място за усамотяване с настоящите си такива. Това съобщи уебсайтът Business Insider, позовавайки се на потребители на услугата.

За незапознатите, Airbnb е американска онлайн платформа, която позволява на всеки желаещ да споделя своя апартамент, къща или отделна стая с непознати срещу заплащане. Създадена през 2008 г. в Сан Франсиско от безработен студент, днес компанията струва десетки милиарди долари (поне по оценка на инвеститорите в нея) и предлага милиони локации в десетки хиляди градове по света.

Именно с Airbnb мнозина свързват възхода на т.нар. „споделена икономика“, която включва различни платформи, позволяващи да споделяме своите имоти, автомобили, вещи, време или други ресурси. Тенденцията за използване на сайта за сексуални цели може да се окаже неочакван препъни-камък за развитието на този нов технологичен сегмент.

От Airbnb не подкрепят използването на тяхната платформа за откриването на сексуални партньори и се очаква да вземат мерки за ограничаване на тази тенденция. Често предлаганите в сайта локации са в специални апартаменти, закупени, за да бъдат отдавани под наем. В много други случаи обаче те са просто отделни стаи в апартамента на собственика – ситуация, при която предложенията за интимност, от която и да е от страните могат да се окажат още по-сериозен проблем и да повлияят на имиджа на цялата платформа.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.11 2015 в 17:19

Почти няма нещо което хората да не измислят как да ползват за сексуални цели. Още по-трудно е да пропуснат ако нещото по идея е комуникационно средство.

Та, какво толкова се впрягат?