Защо машините мислят различно от хората (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 14 март 2016 в 15:48 3847 0

Машините могат да улавят лъжците по-добре от хората и да предсказват инфаркт четири часа преди лекарите.

Изкуственият интелект обаче не се опитва да се съревновава с човешките умове: той разсъждава по напълно различен начин, който може да се окаже отвъд нашето разбиране.

Най-успешните изкуствени мозъци зависят от машинно обучение, което се базира на огромни количества данни, които да спомогнат за разработването на алгоритъм, който да позволи на машината да постигне определена цел.

Вероятността е в основата на машинното обучение. Първоначално изкуственият интелект не "знае" нищо, той просто преценява вероятностите за определен изход от дадена ситуация. Например, каква е вероятността в дадено видео да има котка.

Ако се окаже права, машината може да използва тази информация, за да промени вероятността, която възлага на следващото видео, и т.н. След достатъчно цикли на предполагане и получаване на отговор дали е така, алгоритъмът ще има доста добра представа как изглежда котка на екрана.

Въпреки че имаме груба представа как работи изкуственият интелект, начинът му на разсъждение, докато се опитва да реши даден проблем, често си остава мистерия. Преглеждането на изпълнимия код не хвърля светлина върху вътрешната логика, която машината използва.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !