Харвардски професор споделя резервен план за оцеляване на човешкия род (видео)

Ваня Милева Последна промяна на 15 септември 2022 в 00:01 2474 0

Самотен астронавт на Луната, зад гърба му е далечната Земя. Колаж на база изображение на Pexels, Public Domain Certification

Професор от Харвардския университет предлага план за "резервно копие" на човешкия живот на Луната в случай на глобална катастрофа, която потенциално ще бъде платформа за създаване на нова "райска градина".

Ави Льоб, който стартира проекта "Галилео" за систематично научно търсене на доказателства за извънземни технологични артефакти, заявява, че има много "бедствия, които ни дебнат".

Професор Льоб отбелязва, че мисията на Луната "Артемис I" може да се използва за намиране на резервен вариант за човешкия живот в случай на глобална катастрофа.

В теорията си той добавя, че "резервното копие" ще се съхранява на Луната и ще може да се актуализира от Земята с помощта на лазерни комуникационни канали.

В изявление за американския вестник The Sun Льоб споменава някои възможни случаи, които могат да навредят на човечеството като заплахите от ядрена война, климатични промени, пандемии, а също и астероиди, които могат да ударят Земята, заличавайки цялото човечество, подобно на динозаврите.

"Всяко от тези събития може да се случи и кой знае дали някой ще оцелее", добавя Льоб.

От теория към реалност

Льоб отбелязва, че теорията се нуждае от план за действие при извънредни ситуации, и предлага да има система като резервно копие и възстановяване за Луната, точно както облачното хранилище в нечий телефон.

Ако се случи по-тежка ситуация, ценна информация, включително ДНК и други неща, създадени от човека, като книги, филми, може да се съхранява в интернет.

Льоб уточнява, че това е само теория. Въпреки това той вярва, че това може да бъде реалистична мисия.

"От технологична гледна точка не виждам голяма пречка. Говоря за електронна система, отдалечена от Земята. Ако на Луната има човешка база, човешката раса ще оцелее", обяснява Льоб.

"Резервната база на човечеството" може да се актуализира с помощта на лазерни комуникации, разработени от НАСА, което позволява по-бързото прехвърляне на голямо количество информационни данни.

Дигитализация на Луната

Льоб я сравнява и с външно дисково устройство на лаптоп, което се използва за постоянно качване на информация в случай на повреда на компютъра. Той оприличи тази теорията със замяна с компютър живота на Земята и всички стойностни човешки творения.

Принципът, който професор Льоб обяснява, е, че информацията може да бъде дигитализирана и съхранявана на Луната. На Земята непрекъснато се създават нови неща, така че тя трябва да се актуализира.

"Може би Земята представлява неуспешен опит на друга цивилизация", добавя Льоб. "Разбира се, рестартирането на Земята би дало възможност за селективна програма за възстановяване, при която се реконструират само положителните аспекти на нашия живот."

Той мечтае за свят без негативност, зло и неоправдано чувство за превъзходство от страна на някои групи. Льоб изразява надежда, че в новия свят хората ще бъдат добронамерени, ще си сътрудничат и ще се отнасят с уважение един към друг.

В есето, публикувано в medium, Льоб пише:

"Надявам се, че ако хвърлим заровете на човечеството милиарди пъти, може да получим „Райската градина“ на поне една обитаема планета в галактиката Млечен път. "

"Това може да представлява решението на въпроса на Енрико Ферми: „Къде са всички?". Отговорът може да е, че след като са се разочаровали от неуспешните си опити на Земята, те опитват да го направят някъде другаде. Това може да наподобява преживяването на готвач, който забелязва, че тортата не се получава и се опитва да смеси и изпече съставките по различен начин в друг съд и фурна. В тази метафора тортата е нашата цивилизация, контейнерът е планета, а пространството на пещта е обитаемата област на звездата-домакин."

Неговият проект "Галилео" разполага с един милион долара, за да броди по океанското дъно около Папуа Нова Гвинея, където през 2014 г. се разби междузвезден космически обект. Повече за него и плана на Льоб може да научите в статията "Междузвезден метеор удари Земята през 2014 г. Сега учените ще го търсят на дъното на океана".

Изтoчник: Harvard Professor Shares Back Up Plan for Human Race to Survive From Nuclear War Threats, Asteroid and Pandemics, Joshua Stan, The Science Times

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !