Последният доклад на американското разузнаване за НЛО е неубедителен

Ваня Милева Последна промяна на 07 юни 2021 в 06:30 8823 0

Кредит: Department of Defense via TTSA

Заключението на класифициран доклад на американското разузнаване за съществуването на извънземни НЛО е ... неубедително, съобщават американските медии в петък.

Американските военни и разузнавателни служби не са открили доказателства, че свръхусъвършенстваните на пръв поглед неидентифицирани летящи обекти, забелязани от военни пилоти, са извънземни космически кораби, заключава докладът, според The New York Times и други медии.

Но същевременно не може да обясни десетки явления и инциденти, заснети от пилотите, и по този начин не може да изключи съществуването на извънземни.

Според The New York Times, позовавайки се на неназовани висши служители в администрацията, докладът установява, че повечето от около 120 инцидента през последните 20 години нямат нищо общо с неизвестни или тайни американски военни или правителствени технологии.

Нито са свързани с обекти като изследователски балони, за които някои предполагат, че стоят зад описаните в доклада явления.

Тогава обаче не може да обясни какво са видели например пилотите на американския флот, когато са записвали обекти, движещи се с привидно хиперзвукова скорост, въртящи се и мистериозно изчезващи.

Сериозни опасения за отбраната

Докато спекулациите с извънземния живот отдавна са фокус за теоретиците на конспирацията, огромна част от това, което Пентагон нарича неидентифицирани въздушни явления (UAP), го прави сериозен проблем, на фона на притесненията, че американски противници като Китай и Русия може да използват неизвестни, високо усъвършенствани военни технологии и технологии за наблюдение.

"Ние приемаме сериозно всички нахлувания в нашите оперативни пространства", заявява говорителят на Пентагона Джон Кирби (John Kirby) в петък. "Това предизвиква опасения за безопасността и националната сигурност", смята Кирби, позовавайки се на докладите на UAP, които Министерството на отбраната е регистрирало.

Докладът, поръчан миналата година, трябва да бъде представен на Конгреса до края на юни от директора на националното разузнаване.

Основният доклад ще бъде некласифициран и може да бъде публично достъпен, но ще има и класифицирано приложение, посочва Таймс, което ще остане в тайна.

Докладът, пише The Washington Post, "няма да даде категорични заключения за това какви биха могли да бъдат обектите".

Интересът е предизвикан от възможността за съществуването на изключително интелигентен извънземен живот, след като Пентагонът пусна видеозаписите миналата година, в които пилотите на ВМС изразяват учудване от бързо движещите се обекти, които виждат.

Към това бяха добавени коментари от висши служители с достъп до разузнавателни данни, включително бившия президент Барак Обама, и доклад на CBS за 60 минути, в който пилотите са интервюирани за това, което са видели.

"Това, което е вярно - и всъщност съм сериозен тук - е, че има кадри и записи на обекти в небето, които не знаем какво точно представляват", споделя Обама пред The Late Late Show на 17 май.

"Има много повече наблюдения, отколкото публично са оповестени", заявява пред Fox News през март Джон Ратклиф (John Ratcliffe), бивш директор на националното разузнаване през последните осем месеца на администрацията на Доналд Тръмп.

„Има случаи, в които нямаме добри обяснения за някои неща, които сме виждали.“

Луис Елизондо (Luis Elizondo), работил по разследването на UAP на Пентагона, заявява, че някои от наблюденията предполагат изключително напреднала технология, непозната за хората.

"Ако докладът на Ню Йорк Таймс е точен, обектите, на които са свидетели пилоти по целия свят, са далеч по-напреднали от всички земни технологии, известни на нашите разузнавателни служби", обяви специалистът в туит в петък.

„Време е да публикуваме пълния доклад, видеоклипове и данни, които сме виждали в Пентагона“.

Последният доклад на американското разузнаване за НЛО е неубедителен, заключава Agence France-Presse.

Източник: The Latest US Intelligence Report on 'Alien' UFOs Is In, And It's... Inconclusive, ScienceAlert

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !