Предстоящ доклад на Пентагона ще съдържа подробности за „трудно обясними“ наблюдения на НЛО (видео)

Ваня Милева Последна промяна на 24 март 2021 в 00:06 12879 1

Изображение на неидентифициран летящ обект, направено от военноморски пилот, декласифицирано от Министерството на отбраната на САЩ. Кредит: EPA

Предстоящият правителствен доклад ще разкрие доказателства за НЛО, които преодоляват звуковата бариера без характерния звуков "гръм" и други "трудно обясними" явления, заявява бившият директор на американското разузнаване.

В интервю за Fox News бившият директор на Националното разузнаване на САЩ Джон Ратклиф прави някои интригуващи твърдения относно разследването на федералното правителство на неидентифицирани летящи обекти (НЛО).

„Честно казано, има много повече наблюдения, отколкото има за публично достояние“, заявява Ратклиф. „Някои от тях са разсекретени. И когато говорим за наблюдения, говорим за обекти, които са били видени от военноморските сили или пилотите на ВВС или са били засечени в сателитни изображения, които видимо участват в действия, трудни за обяснение, движения, които е трудно да се повторят, защото не разполагаме с такава технология".

Очаква се докладът на Пентагона да бъде публикуван до 1 юни.

Това става след като през декември Тръмп подписва законопроект, от който започна 180-дневно обратно броене за Пентагона и шпионските агенции да кажат какво знаят за НЛО.

„Всъщност исках да изнеса тази информация и да я разсекретя преди да напусна офиса, но не успяхме да я съберем в некласифициран формат“, добавя Ратклиф по време на интервюто.

Неговата изява идва след като Пентагонът официално декласифицира три военноморски видеоклипа миналата година, които са заснели неидентифицирани обекти през 2004 и 2015 г.

На клиповете се виждат НЛО, които се движат с невероятна скорост и изпълняват привидно невъзможни въздушни маневри.

Пентагонът обяви през септември, че е създал работна група за неидентифицирани въздушни явления. Звеното ще докладва поне част от работата си пред Сенатската комисия по разузнаването на всеки шест месеца.

Сенаторът Марко Рубио, изпълняващ длъжността председател на Сенатската комисия по разузнаване, заяви по-рано тази година, че иска повече прозрачност от работната група на основата на националната сигурност.

„Има неща, които летят над нашите военни бази и места, където провеждаме военни учения, и не знаем какво сса - и не са наши“, коментира Рубио пред филиал в Маями на CBS миналата година.

„Честно казано, ако това е нещо извън тази планета - всъщност може да е по-добре от това, да сме забелязали някакъв технологичен скок на китайците или руснаците или някой друг противник, който им позволява да извършват такива неща“.

Тогава по-рано тази година ЦРУ пусна куп новоотпечатани архиви за НЛО.

Досиетата, достъпни в Black Vault, уебсайт, управляван от автора и подкастера Джон Гринуолд младши, би трябвало да включват цялата информация, която агенцията разполага за НЛО или неидентифицирани въздушни явления (UAP), както ги нарича правителството.

Но Гринуолд твърди, че документите изглежда са били умишлено направени да са трудни за пресяване, тъй като е използван „остарял“ файлов формат.

„ЦРУ затрудни НЕВЕРОЯТНО използването на техните архиви по разумен начин“, коментира Гринуолд. „Според мен този остарял формат много затруднява хората да преглеждат документите и да ги използват за някакви изследователски цели.“

Последните събития идват на фона на нарастващия интерес към НЛО, може би заради нарастването на наблюденията.

Наблюденията са се увеличили през 2020 г. в сравнение с предходната година - с повече от 6 600 записа през този период според данните на Националния център за докладване на НЛО.

Какво се опитва да каже Ратклиф? Че наблюденията на НЛО са много повече, отколкото изглеждат на пръв поглед? Може би. Но може би просто да търси медийно внимание.

Източници:

Former US Director of National Intelligence Says He’s Seriously Puzzled by UFOs, Futurism

Upcoming Pentagon report will detail ‘difficult to explain’ UFO sightings, New York Post

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!