Боядисаха в червено Малката русалка в Копенхаген (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 31 май 2017 в 11:42 7320 1

Най-известната забележителност в Копенхаген - статуята на Малката русалка - беше боядисана в червено. Местните власти определиха това като "акт на вандализъм", съобщи агенция Reuters.

При този инцидент статуята все пак се размина с малко в сравнение с предишни атаки, при които на два пъти е била обезглавявана.

Боядисването беше извършено от защитници на китовете. Пред русалката на английски е изписано "Дания защитава китовете край Фарьорските острови", с което се визира разрешения улов край островите, разположени между континента и Исландия и които са самоуправляващи се.

Властите на Фарьорските острови разрешават на своите жители да насочват стадата китове гринди в плитки води, където да ги убиват. Практиката датира от края на 16-и век.

Видът китове не е застрашен от изчезване. Островните власти съобщават, че популацията на гринди в източния Северен Атлантик е изобилна - с общо 778 000 кита, от които приблизително 100 000 са около Фарьорските острови. Местните жители ловят и убиват средно 800 на година.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8993

1

Zina

31.05 2017 в 14:37

То по тази логика и човешката популация не е застрашена от изчезване! ТОВА ОЗНАЧАВА ЛИ, ЧЕ Е РАЗРЕШЕНО ХОРАТА ДА БИВАТ УБИВАНИ???