Внимание! Лосове облизват автомобили в Канада (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 18 декември 2016 в 12:52 9841 1

Кредит Global News

Може да звучи като провокация, измислена от американците, които знаем, че обичат да се подиграват на канадците, но ръководството на парковете в провинция Албърта са разпространили официално предупреждение за лос, който облизва автомобилите в Кананаскис - система от паркове, разположена на запад от Калгари, в полите на канадските Скалисти планини.

Предупреждението, издадено миналата седмица, обяснява, че е забелязан лос на паркингите до езерото Честър и прехода Берстал, който се опитва да ближе сол от автомобилите, съобщи айтът на канадската телевизия Global News.

Зрител на телевизията е уловил с камерата на колата си (на снимката горе) един от "заподозрените" лосове в действие в Кананаскис по-рано този месец.

"Всички животни имат естествена нужда от сол, тъй като тя е важен компонент в кръвта им", заяви д-р Дъг Уайтсайд (Doug Whiteside) от зоопарка в Калгари.

Животните губят сол през целия ден и трябва да възстановят запасите в органзма си, за да поддържат здравето си.

"В дивата природа животните (като лосовете) попълват запасите си от сол в кръвта чрез начина си на хранене и ако няма естествен източник на сол на разположение, те намират алтернативен източник, като солта от пътищата върху превозните средства."

Снимка: Global News

Предупреждението напомня на посетителите, че се препоръчва да наблюдават лосовете на разстояние над 30 метра, и че не трябва да се опитват да пропъждат лосовете далеч от колите си. Вместо това на посетителите на парковете Кананаскис се препоръчва да използват клаксоните или алармите на колите, за да подплашат животните.

Няма крайна дата за предупреждението.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

19.12 2016 в 01:00

Прочете дедо ви поп тая статия и веднага се сети за Вежливия Лос.