Замърсен с метамфетамини 7up е регистриран в Мексико

НаукаOFFNews Последна промяна на 25 септември 2017 в 07:06 5121 1

Кредит Pixabay

Съобщения за 7up с метамфетамини в Мексико, предизвикаха здравните власти в Аризона да предупредят пътуващите за възможното замърсяване, съобщи Live Science.

Заразените безалкохолни напитки са убили един човек и са разболели седем други, съобщава Coloradoan.

Представители на медицинските власти в Аризона и Колорадо публикуваха изявление на 20 септември за замърсени напитки. "Лекарите токсиколози от спешните отделения са в повишена бойна готовност", се казва в изявлението. 

Здравните власти на Долна Калифорния (на испански Баха Калифорния), най-северния щат на Мексико, заявиха, че продуктите са отстранени от рафтовете.

Пиенето на замърсени с метамфетамини напитки може да доведе до внезапна поява на симптоми, включително дразнене или необичаен вкус в устата или гърлото, усещане за парене в хранопровода или стомаха, гадене, повръщане, затруднено дишане, ускорен сърдечен ритъм, твърдят представители на здравеопазването. Замърсяването може да бъде опасно за живота, допълват лекарите в съобщението.

Не е ясно как метамфетамините са попаднали в бутилките 7up, но изявлението на медицинските власти отбелязва, че разследването все още е в ход.

Замърсяването с метамфетамини е намерено в 2-литрови бутилки от напитката в Мексикали, мексикански град на юг от границата на Калифорния, според здравния отдел на Баха Калифорния.

Говорител на компанията, която е дистрибуртор на 7up в САЩ, заяви, че "нито един от продуктите 7up, продавани в САЩ, не са засегнати от проблема, докладван в Мексико", цитиран от Coloradoan.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

25.09 2017 в 15:45

Думичката е замърсени, а не заразени. Има разлика.