Започна „Дърво с корен 2016“

Кое е любимото дърво на България?

Катя Димитрова Последна промяна на 20 юни 2016 в 08:00 2203 0

Кредит http://bepf-bg.org

Кое е любимото дърво на България? На този въпрос ще отговори за седми път екипът на Фондация „ЕкоОбщност“ със започващия тази седмица конкурс „Дърво с корен 2016“.

Досега шест гиганта са печелили титлата, като един от тях – брястът от Сливен – стана и любимо дърво на Европа през 2014 г. в следващото, международно ниво на инициативата – конкурсът „Европейско дърво на годината”.

Как вашето дърво да се включи в надпреварата? Разкажете за него! Посетете го, снимайте го и опишете защо го намирате за специално, защо то заслужава да стане любимо дърво на България! Условията за участие можете да видите тук.

Дървото-победител ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2017” и ще получи диагностика с препоръки за подходящи грижи от Асоциацията на арбористите в България.

Участниците в конкурса ще се състезават в още три категории:

“Млад природолюбител” – за номинация от деца от 6- до 14-годишна възраст;

“Вековните дървета говорят” – за вековни дървета от цялата страна;

„Изборът на експертите“ – за дървета, оценени като интересни и ценни от експертите в областта – ботаници, дендролози, лесовъди, арбористи, горски служители и др.

Конкурсът “Дърво с корен 2016” е отворен за участие за всички – деца, възрастни, учители, ученици, институции, фирми, организации или неформални групи от хора.

Надпреварата се провежда с подкрепата на „Асоциация на арбористите в България”, комплекс „Косовските къщи”, с. Косово, общ. Асеновград, „Адвенчър нет”, детски научен център „Музейко”, National Geographic Bulgaria и NG Kids Bulgaria.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !