Осем знака, че сте по-умни от средното ниво

Признак е, че имате котка или свирите на музикален инструмент

Катя Димитрова Последна промяна на 16 юни 2016 в 08:58 38753 2

Кредит http://www.iflscience.com

Мислите ли, че сте по-умни от другите хора? Една закачлива публикация посочва осем знака като минимум за интелигентност над средното.

Авторите на статията не претендират за точност и предупреждават тези, които не намират себе си в материала, в никакъв случай да не се чувстват глупави. Така например сдобиването с котка няма как да увеличи Вашето IQ, но липсата на такъв домашен любимец не означава и нисък коефициент на интелигентност.

Ето и какви са признаците на „красив ум“ според Business Insider:

Вие сте най-голямото дете в семейството

Най-голямото дете в семейството се счита и за най-умното. Причината не е генетическа, а е въпрос на възпитание и грижи отстрана на родителите, твърдят изследователите.

Свирите на музикален инструмент

Проучванията сочат, че хората, които посещават уроци по свирене, са винаги високо интелигентни. Друг фактор е, че всяко ново умение развива мозъка, а и обогатява личния мироглед.

Не пушите

Умните хора не пушат. Причините са ясни – не давате на един отровен навик да краде от портфейла и здравето ви. Същото важи и за хората, които не консумират алкохол в големи количества.

Вие сте слаби

Здрав дух в здраво тяло! Наднорменото тегло е вредно както за всеки един орган и система в организма, така и за работата на мозъка. От друга страна, нискокалоричните и здравословни храни са един от най-преките пътища към отлични когнитивни функции.

Левичари сте

Няколко скорошни проучвания сочат, че хората, които боравят с лявата ръка, са по-интелигентни. Според учените, те виждат света по друг начин и по-добре усвояват голям обем от хаотична информация.

Пушили сте марихуана

Звучи малко скандално, но немалко изследователи вярват в ползотворния ефект на канабиса както върху тялото, така и върху ума.

Имате котка

Любителите на котки се считат за по-умни от тези, които предпочитат кучета. Възможно е, тъй като интровертните собственици на котки често обичат и по-интелектуални занимания.

Високи сте

Според проучване на изследователи от Принстън, високите деца са по-самоуверени, по-общителни и по-уважавани, поради което имат по-голям достъп до социалната среда и различни знания. Затова и те се справят далеч по-добре с когнитивните тестове.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

17.06 2016 в 21:56

наистина е закачлива публикацията :)
Трудно е да се вземе на сериозно за критерий комбинация от физически особености и навици/събития/таланти развити в процес на израстване, възпитание и околна среда, а за капак и котка :D

12196

1

Insaf

16.06 2016 в 10:39

Направо съм си тъпа, в такъв случай...