"Нереални" гледки към Земята от МКС и на МКС от Земята

Просто погледнете

НаукаOFFNews Последна промяна на 01 март 2023 в 08:08 6156 0

Снимка на Земята, направена от МКС, показва тънки, тъмни лъскави слънчеви панели, опънати в тъмното пространство, осветени от отблясък на обектива. Част от Земята се вижда обърната нагоре с градски светлини долу и зелено ефирно полярно сияние по извивката

Кредит NASA

Великолепен поглед към Земята с активно зелено полярно сияние по извивката на планетата.

Астронавтът на НАСА Джош Касада използва само две думи, за да обобщи този великолепен портрет на Земята, направен от Международната космическа станция: "Абсолютно нереално". Изгледът показва Земята, която сякаш виси с главата надолу, а по кривата на планетата танцува зелено полярно сияние.

Снимката се присъединява към звездния списък от красиви снимки на Земята от МКС.

Касада публикува изображението в туитър във вторник, без да дава повече подробности за него. Белите петънца на земята са градски светлини, докато неземното зелено полярно сияние сякаш покрива огромна част от света. Лъскавите, подобни на мечове обекти на преден план са част от слънчевите захранващи панели на станцията.

Касада е част от мисията SpaceX Crew-5, която пристига на МКС през октомври миналата година с планирано завръщане на Земята през март.

Ето и един друг поглед, този път към Международната космическа станция, вписана в полярното сияние, от Джоел Уедърли (@JK_Weatherly). Той е уловил космическата станция, кояро преминава отгоре (на 24 сек.), докато прави таймлапс видео на полярното сияние:

Живописните зелени полярни сияния представляват земните последици от неотдавнашната активност на нашето Слънце. 

В неделя вечер необикновено северно сияние е било видимо чак в Южна Англия и Северна Полша.

А това са няколко великолепни снимки от земята от Щралзунд, град на балтийското крайбрежие на Германия, част от многобройните, споделени изображения на това красиво небесно явление.

Източник: NASA Astronaut Shares 'Absolutely Unreal' View of Earth From ISS, CNET

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !