Видео: Модулът на "Розета" каца на кометата Чюрумов-Герасименко

Наука ОFFNews Последна промяна на 18 септември 2015 в 07:58 3103 0

видео кадър © YouTube / ESA

Европейската космическа агенция (EКA) представи видео на спускането на модула на "Розета" на повърхността на кометата Чюрумов-Герасименко 67P. 

На 12-ти ноември 2014 се състоя историческо събитие – първото меко кацане на космически апарат на повърхността на комета. Въпреки че при самото кацане модулът "Philae" отскочи от повърхността на кометата и възникналите от това по-нататъшни проблеми, тази дата влезе в историята на съвременната космонавтика.

Европейската космическа агенция е решила отново да покаже как е станало кацането на спускаемия модул на кометата и най-вече това представя видеото, направено от серия снимки на апарата.

По време на сближаването с кометата камерата на "Philae" ROLIS е правила по един кадър на всеки 10 секунди. Общо в крайна сметка са получени седем снимки, направени между 9 и 67 м над повърхността на кометата.

Полският режисьор Якуб Кнапик от студио Platige Image въз основа на тези данни монтирал видеото на кацането, с музикалната композиция Saline на музиканта Джем Годфри.

По-рано Кнапик е участвал в създаването на научно-фантастичния късометражен филм "Амбиции", разказващ за мисията "Розета".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !