Ексклузивно Протеините и мазнините също повишават инсулина. Това означава, че диетата трябва да е персонализирана

Комбинация от лекарства дава напредък в лечението на коронавируса в Тайланд (видео)

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 03 февруари 2020 в 12:45 6239 1

Кредит Скрийншот от видеото

Китайка, заразена с новия коронавирус, показва значително подобрение, след като е лекувана с коктейл от антивирусни лекарства срещу грип и HIV, съобщава здравното министерство на Тайланд.

Пациентката на 71 години дава отрицателен резултат за вируса при тест направен 48 часа, след като лекарите й поставят комбинацията от лекарства, съобщава д-р Криенсак Атипорнуани (Kriengsak Attipornwanich) на брифинг на министерството.

"Лабораторният резултат, от положителен за коронавирус, стана отрицателен след 48 часа", обяснява Криенсак. "От пълно изтощение преди, тя можеше да седи в леглото 12 часа по-късно".

Лекарите комбинират лекарството против грип oseltamivir с lopinavir и ritonavir, използвани в борбата срещу HIV, разказва Криенсак, добавяйки, че все още се очакват научните изследвания, които да потвърдят резултатите. 

В Тайланд досега са потвърдени 19 случая на вируса, за който се смята, че идва от град Ухан в централната част на Китай, поставен под карантина. Това е вторият най-голям брой заболели извън Китай, след Япония с 20 случая. Досега осем от пациентите в Тайланд са се възстановили и са се прибрали в домовете си, а 11 още остават в болница. 

Властите в Тайланд опитват да балансират между проследяването на китайските постетители и икономическите нужди на туристическия сектор, който зависи много от пристигащите от континента. 

Съобщения на подкрепа, гласящи "Сърцата ни са с Ухан" на английски, китайски и тайландски са разлепени в търговски център в Банкок, популярен за туристите.

Основната част на потвърдените случаи са на китайци, посетили Тайланд, но на 30 януари беше потвърден и първият пренос на вируса от човек на човек, когато местен шофьор на такси е диагностициран със заболяването. Шофьорът не е пътувал в Китай, но може да е бил в контакт с туристи. 

Тайландското правителство се сблъсква и с обществена критика, че бавно евакуира свои граждани от китайската провинция Хубей, която е центъра на заразата. Това предстои да се случи на 4 февруари и евакуираните жители ще бъдат поставени под карантина за 14 дни.

Източник: South China Morning Post - Coronavirus: Thailand has apparent treatment success with antiviral drug cocktail

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6010

1

Futurehealth

04.02 2020 в 16:37

http://www.future-health.bg/ банка за стволови клетки