Обедната дрямка в офиса ни прави по-продуктивни и намалява стреса

Галина Викторова Последна промяна на 21 юли 2015 в 14:00 4268 0

Кредит seriouslymen.com

Дрямка в офиса? Абсурд, нали все пак ни се плаща да работим! Точно за това обаче става въпрос: Все повече проучвания показват, че краткотрайният сън в работно време може да повиши продуктивността ни и да намали стреса. Такива са резултатите и от скорошно проучване на Университета Мичиган.

Учените разпределили между 40 участници различни тестове и задачи. След изпълнението им ги разделили на две групи. Докато на едната група била дадена възможност да поспи 1 час, другата трябвало да гледа видео. След това учените отново дали на двете групи същите трудни за изпълнение задачи. Техните наблюдения: Отпочиналите си участници били значително по-спокойни, докато уморените от втората група били по-раздразнителни и по-малко концентрирани.

Изводът на учените: Който стои буден твърде дълго и страда от недостиг на сън, допуска повече грешки – а това може да бъде опасно. Щом обедната дрямка наистина помага за повишаване на продуктивността и гарантира най-вече сигурност при по-нататъшната работа – тогава „Лека нощ!“.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !