Властите на Калифорния са задължили всички родители да ваксинират децата си

Наука ОFFNews Последна промяна на 01 юли 2015 в 12:44 8422 3

Губернаторът на Калифорния Джери Браун е подписал закона SB277, който ограничава до минимум причините за отказ от ваксинация, включително религиозни вярвания или просто нежелание на родителите. В противен случай децата няма да бъдат допускани на училище.

Напоследък в много страни, включително и България, все повече набира популярност движение, противопоставящо се на масовите ваксинации на децата. Родителите по различни причини (религиозни, медицински, философски) отказват да извършат жизненоважни имунизации на своето дете. 

Напомняме ви и за случая на детето в Испания, заболяло от дифтерит, което лекарите не можаха да спасят. Неговите родители също са отказали ваксинация, подведени от антивакс движението, за което те публично изразиха съжалението си.

В Калифорния, движението е също е набрало скорост, но явно държавните органи имат намерението да решат проблема.

Законът SB277 е въведен, след като около 100 души са били заразени с морбили в Дисниленд.

Понастоящем голям брой хора отказват да ваксинират децата си по религиозни причини, а има и такива, които смятат, че ваксината може да причини аутизъм детето им.

Сега, законът SB277 решава проблема, като изисква всички родители да ваксинират децата си. Както бе споменато по-горе, законът гласи, че има много ограничен брой причини и то само медицински противопоказания, които позволяват да се избегне ваксинацията.

"Край на предотвратимите зарази. Край на огнищата зарази. Край на излишните хоспитализации. Няма да има повече смъртни случаи. И край на страха", каза сенаторът Ричард Пан, който също е и педиатър и съавтор на законопроекта. А законопроектът "сега е закон."

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.07 2015 в 21:22

pahhaha a vie mislite li , 4e ako vaksinite sa ne6to hubavo 6te vi zadaljabvat?

04.07 2015 в 23:06

Браво на Джери Браун.
Така се праи, когато си имаш работа с прости и безотговорни хора. Закони, забрани и наказателна отговорност. Нищо друго не помага срещу човешката идиотия.

02.07 2015 в 17:04

в същото време най-сетне започнаха да съдят учени за фабрикациата на ваксини

http://www.nature.com/news/us-vaccine-researcher-sentenced-to-prison-for-fraud-1.17660