Българка е на финала за световно отличие за иновации в медицината

Може да подкрепите Йорданка Глухчева в онлайн гласуването

НаукаOFFNews Последна промяна на 18 август 2017 в 14:06 58061 2

Кредит Junior Chamber International (JCI)

Нашата сънародничка Йорданка Глухчева е сред 20-те избрани за финала на конкурса на Junior Chamber International (JCI) - за най-изявени млади личности в света за 2017 (The Outstanding Young Persons in the World - TOYP).

От днес, 18 август, до 25 август можете да подкрепите българката като натисне бутона „Like“ под снимката й на страницата на JCI.

Тези гласове ще бъдат взети предвид, заедно с гласовете на международното жури, за да се определят 10-те най-изявени млади личности на света за 2017 г.

Те ще бъдат наградени по време на Световния конгрес на JCI 2017 на 9 ноември в Амстердам, Холандия. 

Йорданка Глухчева бе отличена в категория „Иновация в медицината“ в националния кръг на конкурса през месец юни тази година сред 10-те най-изявени млади личности на България за 2017 г. 

Доц. Йорданка Глухчева, заедно с екипа си разработва и усъвършенства експериментални модели за in vivo третиране (орално или подкожно) с цел изясняване влиянието на различни метални соли върху механизмите на хемопоезата и тяхното биоакумулиране в различни органи. Иновативните резултати могат да послужат за подобряване стратегиите за допустимите концентрации метални соли в храни, напитки, козметика, и др. с цел повишаване качеството на живот и подобряване здравния статус на населението.

С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и много други световни величия. Сред тях вече се нареждат и първите отличени от България.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8006

2

rumcho1

25.08 2017 в 23:52

Браво, Данче! Желая ти от сърце много успех и само положителни резултатите. Горда съм, че съм била част от екипа ти!

8006

1

Ivan Dimitrov

19.08 2017 в 11:15

Браво Данче,гордея се че си сред най-изявените млади откриватели и ти желая спечелване на тази престижна награда.Успех!И напред!