Докторантски семинар с водещи учени от Университета в Кьолн в рамките на проекта SCHOLARNET

SCHOLARNET Последна промяна на 22 май 2022 в 17:23 5253 0

SCHOLARNET

Кредит SCHOLARNET

На 17 май 2022 г. се проведе целодневен докторантски семинар в рамките на проекта за изграждане на изследователски капацитет SCHOLARNET, финансиран от Национална научна програма „Европейски научни мрежи“ на МОН.

Гост-лектори в научния форум бяха Бенджамин Хаас, Саймън Микен и Йошка Молденхауер - учени от Университета в Кьолн, които дискутираха кооперативните форми на икономическа активност и ролята на доброволчеството. Администрация, мениджмънт и лидерство, бизнес етика и устойчивост бяха част от коментираните проблемни полета. Специален акцент беше поставен върху социалната политика и гражданското общество, представено от три перспективи: пресечната точка между държава, пазар и семейство; поведение с фокус върху толерантността, разбирателството, ненасилието и общото благополучие; свободна, демократична и социално ориентирана организация.

В дискусията освен германските колеги взеха участие докторанти и млади учени от Софийския университет, които представиха напредъка в своите научни разработки.

В края на докторантския семинар проф. Албена Вуцова и доц. Тодор Ялъмов представиха пред учените от Германия основни приоритети в работата и развитието на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, с фокус върху развитието на младите учени и засилване на партньорствата с водещи международни изследователки институти.

За повече информация относно проекта SCHOLARNET, моля посетете www.scholarnet.eu и уеб-сайта на Стопанския факултет: www.uni-sofia.bg/feba

Още по темата

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !