Графики на развитието на пандемията COVID-19 в България и други страни

Ваня Милева Последна промяна на 26 март 2020 в 13:19 18231 0

Група експерти в работата с данни, ръководени от Христо Хаджичонев, представят актуална, точна и надеждна информация във вид на таблици и графични данни за разпространението на COVID-19. 

За създаването на натериалите аналитичната група A4Everyone е използвала източници на данни на Центъра за системни науки и инженеринг към Университета Джон Хопкинс в САЩ и Worldometer. Тези източници обединяват данни от Световната здравна организация (СЗО), Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията, здравните министерства на Китай, Сингапур, Хонгконг, Канада, Австралия и още много други.

Ето как изглеждат данните за България за потвърдени случаи на заразени, починали и възстановени от 8 март до 26 март 2020 г.

Това са данните за Белгия, сравнение с тези на България, разлика, спомената в доклада на ген. Мутафчийски вчера. 

В диаграмата са нанесени данните само за потвърдените случаи, броят на починалите и възстановените са незабележими в този мащаб.

Данните за Европа:

И за света:

В приложението може да намерите 10 отделни таблици с информация (управляват се с контролер долу, вляво), които се обновяват всеки час и представят:

• Развитието на болестта в България
• Общо случаи в цял свят от 22 януари 2020 г. насам
• Развитие по държави по дни
• Карта на света с разпространението на COVID-19
• Карта на Европа с разпространението на COVID-19
• Брой на нови събития по ден и по държава
• Динамика на смъртността по ден и по държава
• Дял на отделните региони и държави в общия брой случаи на COVID-19
• Детайлни данни по ден в табличен вид
• Детайлни данни по ден и по държава в табличен вид

Проследени са множество показатели като: брой потвърдени случаи, нови случаи за деня, възстановени пациенти, починали пациенти, процент смъртност, като за всички тях разполагаме с времеви редове, проследими по региони, държави и общо за света. Освен под формата на интерактивни графики, предоставяме данните и в табличен вид, готов за ползване от заинтересованата аудитория.

В интерактивните карти на Европа и света много лесно могат да се следят държавите и регионите със силни огнища на заразата, както по отношение на брой инфектирани, така и на брой починали лица.

Поради различните по вид и мащаб приложени политики и мерки за ограничаване на заразата, процентът на смъртност (дял на починалите от всички заболели) е един от най-важните показатели, които следим във времето - отново по страни и общо за света. Възможно е този процент да нараства във времето, поради това че в момента по-голямата част от случаите са неприключили и за тях все още не знаем какъв ще е изходът (като възстановени или починали пациенти). От друга страна, процентът смъртност се влияе в голяма степен и от обхвата на тестването на населението, който е различен в различните държави (повече тествани пациенти означава повече открити леки случаи, които ще приключат с възстановяване и следователно по-нисък процент на смъртност).

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !