02 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Hyperloop преговаря с Русия за построяване на свръхзвукови влакове

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 25 януари 2016 в 10:30 113381

Компанията Hyperloop Technologies е намерила частен руски инвеститор, заинтересован от изграждането на свръхзвуков капсулен влак на руска територия. Това е казал за Russia Today главният изпълнителен директор на компанията Бибоп Греста (Bibop Gresta).

В момента с инвеститора се водят преговори и, ако те преминат успешно, в Русия ще се появи новият вид транспорт.

Според думите на Греста в най-близко бъдеще, ако Русия започне строителство на свръхзвуковия влак, пътуването от Москва до Санкт Петербург (706 км) ще стане възможно за 35 минути. В момента, при средна скорост 110 км/ч, то се изминава за над 6 часа.

"Ние водим преговори с частен руски инвеститор. За да се осъществи проектът в Русия, анализираме варианти за строителство на тръби между различни градове", казал още Греста.

Директорът не е разгласил детайли за възможната сделка, тъй като засега няма подписани официални документи. Той добавя, че от проекта в Русия са се заинтересували и на държавно равнище. "Мога да кажа, че руското правителство  е заинтересовано от нашия проект, защото ние представяме алтернативен транспорт за предвижване по целия свят".

Греста обяснил, че за Hyperloop Technologies е стандартен бизнес модел да привлече частен инвеститор, а след това да поиска и участие на държавата. Според него Русия идеално пасва за строителство на мрежа от свръхзвукови влакове.

"В Русия има големи разстояния и голяма плътност на населението. Това е идеално място за строителство на Hyperloop".

В бъдеще Hyperloop Technologies планира да развие мрежа във всички американски щати. Основателят на компанията Илон Мъск е на мнение, че новата му концепция предвещава революция в пътуването.


asd 02.02 2016 в 10:32 1
+ 1
- 1
Това са пълни глупости на руската пропаганда. Целта е да спрат обезценяването на рублата с такива "положителни" новини, че някой иска да прави нещо в Русия. Управлението в русия има нужда от танкове, бомби и войни, а не от технологии.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.