02 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Лекари извадиха жива хлебарка от черепа на индийка (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 07 февруари 2017 в 13:36 141791
Скрийншот от видеото.

Точно преди седмица 42-годишна индийка е приета в болница с оплакване от изключително болезнено "мравучкане и усещане за пълзене". След като е прехвърлена три пъти в различни клиники, лекарите установяват, че има "чуждо тяло, което изглежда се движи" в главата й.

Да, най-лошият кошмар се оказва реалност. "Това е пораснала хлебарка," - заяви д-р Шанкар, шеф на отделението УНГ в Stanley Medical College, пред The New Indian Express.

Невероятно, но тя е все още жива и се чувства доста уютно вътре в лигава топлина на носната кухина на жената. Насекомото се е промъкнало доста далеч, чак до място в задната част на носа и между очите й.

Лекарите са доволни, че жената се е появила навреме, защото ако хлебарката бе умряла, тя би могла да навреди на мозъка на пациентката. "Тя бе заседнала в основата на черепа, между двете очи, в близост до мозъка. Ако бе останала вътре, тя щеше да умре не след дълго и пациентката би развила инфекция, която щеше да се разпространи в мозъка ", коментира д-р Шанкар.

С помощта на форцепс и засмукващо устройство, хлебарката е отстранена успешно след 45-минутна операция и цялата процедура е заснета на видео.

Не се паникьосвайте - не може да се очаква хлебарка или нещо подобно, наистина да пропълзи нагоре в носа или ухото ви в скоро време. Един от членовете на екипа по отстраняването на хлебарката отбелязва, че това е най-странното нещо, което лично е отстранявал от ноздрите на пациент.

Мъниста, други боклуци и дори пиявица са намирани в носни кухини от време на време, но никога хлебарка и никога толкова голяма. 

Ако няма хлебарки наоколо, то би могло някой паяк да се промъкне в отворите на лицето ни. За щастие, идеята, че поглъщаме седем до осем паяка годишно всъщност е мит, тъй като нашето тежко дишане ги плаши. Но нищо не пречи на паяк да си свие гнездо вътре в ухото ни обаче - разказва IFLScience.

Сайтът Gizmodo коментира, че се случва сравнително по-често хлебарка да пропълзи в ушите ни. Най-вероятно ще изпитаме болка в ухото и загуба на слуха. Клиниката Майо предупреждава, че не трябва да се опитваме да я измъкнем, това може да ни изложи на риск от увреждане на средното ухо и да вкараме по-дълбоко буболечката. Медицинският център на Университета на Рочестър препоръчва да наклоните главата си и да прочистите ушите си с вода или олио. Ако това не помогне, отидете на лекар.


+ 2
- 0
Брррррр.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.