Обществена дискусия: „Как да ти плащаме, докторе?”

НаукаOFFNews Последна промяна на 21 февруари 2018 в 00:09 2006 0

Обществена дискусия на тема: „Финансиране на болничната помощ в България“ под надслов: „Как да ти плащаме, докторе?” ще се проведе днес от 14:00 в големия салон на БАН, ул. „15 ноември” №1.

Дискусията се организира от САЧК на Българската академия на науките – отделение „Медицински науки”, Съюза на учените в България – секция „Медицински науки” и Национална инициатива „Единение“.

За участие в дискусията са поканени членовете на Комисията по здравеопазване към Народното събрание и лекари от професионални обединения, синдикати, асоциации на болниците, неправителствени организации.

20 години изминаха от началото на радикалната здравна реформа у нас и за това време се проявиха редица проблеми, слабости и вредни ефекти.

Участниците в дискусията ще имат възможност да изкажат своето отношение по всеки въпрос, свързан със здравеопазването и медицината. Все пак желанието на организаторите е да съсредоточат вниманието върху болничното здравеопазване, което е предмет на оживени и болезнени обсъждания през последните месеци. Твърде често акцентът се поставя върху недостига на финансови средства и причините за това. Поради това вниманието е насочено върху финансирането на болничната помощ.

Участниците в дискусията ще бъдат поканени да се изкажат както по обсъжданите до момента мерки, така и да предложат нови и дори нетрадиционни посоки за търсене на пътища за излизане от кризата.

"Надяваме се усилията да бъдат съсредоточени не само върху краткосрочни и едноактни действия, а да посочат и по-дългосрочни, по-радикални и комплексни мерки за стабилизиране на болничното здравеопазване" - заяви акад. Д. Дамянов, заместник-председател на Българската академия на науките.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !