04 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Обществена дискусия: „Как да ти плащаме, докторе?”

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 21 февруари 2018 в 00:09 18210

Обществена дискусия на тема: „Финансиране на болничната помощ в България“ под надслов: „Как да ти плащаме, докторе?” ще се проведе днес от 14:00 в големия салон на БАН, ул. „15 ноември” №1.

Дискусията се организира от САЧК на Българската академия на науките – отделение „Медицински науки”, Съюза на учените в България – секция „Медицински науки” и Национална инициатива „Единение“.

За участие в дискусията са поканени членовете на Комисията по здравеопазване към Народното събрание и лекари от професионални обединения, синдикати, асоциации на болниците, неправителствени организации.

20 години изминаха от началото на радикалната здравна реформа у нас и за това време се проявиха редица проблеми, слабости и вредни ефекти.

Участниците в дискусията ще имат възможност да изкажат своето отношение по всеки въпрос, свързан със здравеопазването и медицината. Все пак желанието на организаторите е да съсредоточат вниманието върху болничното здравеопазване, което е предмет на оживени и болезнени обсъждания през последните месеци. Твърде често акцентът се поставя върху недостига на финансови средства и причините за това. Поради това вниманието е насочено върху финансирането на болничната помощ.

Участниците в дискусията ще бъдат поканени да се изкажат както по обсъжданите до момента мерки, така и да предложат нови и дори нетрадиционни посоки за търсене на пътища за излизане от кризата.

"Надяваме се усилията да бъдат съсредоточени не само върху краткосрочни и едноактни действия, а да посочат и по-дългосрочни, по-радикални и комплексни мерки за стабилизиране на болничното здравеопазване" - заяви акад. Д. Дамянов, заместник-председател на Българската академия на науките.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.